Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Kurir, Boom 93, Grad Požarevac

Podsetnik: Doći će vam popisivači

Svi čija imovina je mnogo veća od one na koju plaćaju porez mogu da očekuju popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa imovinom na koju se plaća porez. Posao je već započet u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi.

Putem programa „Reforma poreza na imovinu“, u 45 lokalnih samouprava 325 popisivača će beležiti imovinu građana kako bi se povećala naplata poreza na imovinu. Kako je izjavio Aleksandar Grunauer, šef programa, popisivači su već započeli posao u Požarevcu, Svilajncu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i Petrovcu na Mlavi, a uskoro će ih biti i u Somboru, Vranju i Vlasotincu, piše Kurir.

Inače, glavni cilj zbog kog su popisivači angažovani je evidencija realnog stanja imovine u odnosu na podatke kojima raspolažu lokalna odeljenja Poreske uprave i kako bi se ažurirale baze podataka o nekretninama.

Na području Braničevskog okruga u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi imovinu beleži 25 popisivača (16 u Požarevcu), koji su kao nezaposlene osobe sa fakultetskim diplomama ekonomskog i pravnog fakulteta angažovani na šest meseci preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Oni su za taj posao dobili šestomesečne ugovore.

Pet najuspešnijih lokalnih samouprava podeliće bespovratni nagradni fond od milion franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske.

Ovu fazu projekta „Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji“ sufinansira  švajcarska vlada preko Međunarodne organizacije IMG.

sub

21.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:57

svasta

a ljudi koji imaju po 10 stanova iz novogradnje,gde oni spadaju.Ekstra profiter,odakle novac,poreklo,to nikog ne zanima.
Mucenik ceo zivot vuce cigle i blokove i napravio 30 kvm vise od prijavljenog,gori od Alkaponea,utajio seljak porez drzavi ccc,sramota

Odgovori
sub

21.04.

2018.

Popisivač amater [neregistrovani] u 09:48

Realno stanje imovine

Sada bi trebalo da bude lako doći do "realnog stanja".
Poteraš dron iznad placa, napravi fotku, a na osnovnu fotke kopjuterski program napravi šemu objekata. Daš rok da se dogovore, šta je čija imovina, kome šta pripada, ko kod koga gradio, ko živ a ko mrtav, gde je deda. Prođe rok, ako nema vlasnika, pokupiš "kajmak".
Lokalna samouprava zadovoljana, popisivač prs' u uvo.
Ali mito i korupciju, e to je malo teže popisati.

Odgovori
pet

20.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:47

sigurna propast

Srbistan, drzava koja prezivljava od dranja naroda umesto da stvara nova materijalna dobra.

Odgovori
pet

20.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:57

Harac

Bravo, punite kasu. Pozarevac je prepun nezaposljenih koje izdzavaju penzioneri, a drzava sve cini da im otme celu penziju, ako im ostane za hleb bice dobro. Znaci, grad i drzava imaju pravo samo da otimaju, a da se staraju o svojim drzavljanima niti planiraju, niti zele. Da se otvori neka fabrika, da se zaposle ljudi... o tome nema ni reci, ali svakog dana neki novi harac, vece cene, kazne, kamate, zatezne kamate... Cak i vecina onih koji imaju posao sa svojom platom ne mogu ni osnovne potrebe da podmire, a kako je tek onima sa malom penzijom ili nezaposljenima. Ako neko nije politicar, prevarant ili kriminalac u ovom sistemu nema pravo na rad, dostojan zivot, nema prava ni na sta!

Odgovori

Ostavi komentar