Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Požarevačka Arriva zainteresovana za javni prevoz u Pančevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Požarevačka Arriva zainteresovana za javni prevoz u Pančevu

Privatni prevoznici bi nakon Beograda, mogli da dobiju svoj deo kolača i u Pančevu. Kako piše portal 013info, firma Arriva podnela je predlog projekta javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog prevoza, prenosi eKapija.

Arriva sebe vidi kao privatnog partnera sa preko 50% vlasništva u mogućem privatno-javnom partnerstvu na period ne manji od 15 godina.

Kao javne partnere ova kompanija u budućem poslu prepoznaje pored Grada Pančeva i ATP – javnog prevoznika čiji je grad Pančevo osnivač. Navedena su dva modela, prvi u kome ATP i Arriva osnivaju novi privredni subjekat, a drugi da Ariva postane partner koji ima udeo u ATP. Preduslov za drugi je da grad Pančevo korporatizuje ATP.

U oba slučaja Arriva računa da gradski prevoznik ostane na gradskim, prigradskim i međugradskim linijama. Arriva inače predlaže da glavne obaveze javnih partnera bude poveravanje privatnom partneru delatnosti gradskog i prigradskog prevoza.

Kao nenovčani ulog u privatno javno partnerstvo mogli bi biti uneti autobusi u vlasništvu grada Pančeva, a koje koristi ATP. Zatim, prenos prava svojine, odnosno korišćenja autobuske stanice i autobaze – depoa ATP-a. Kao obaveza Pančeva posebno se navodi održavanje infrastrukture neophodne za ovaj posao, u šta, između ostalog, spadaju ulice, putevi, stajališta.

Izvori: eKapija, 013info

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije