Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 10. 2010.

Samo spremni projekti u budžetu za 2011.

Nijedan zahtev budžetskih korisnika u Požarevcu neće moći da se nađe medju investicijama u budžetu za narednu godinu bez pripremljenog projekta i dobijenih dozvola, najavio je gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Grad mora da ima spremne projekte kada konkuriše kod ministarstva ili stranih finansijskih organizacija za određene donacije, a budžetski korisnici više neće moći da računaju na sredstva iz budžeta ili lokalnih fondova ukoliko nemaju pripremljenu dokumentaciju.

„Ugradićemo u budžet samo ono što je stvarno moguće uraditi u sledećoj godini. Biće dozvoljeno  budžetskim korisnicima da apliciraju za ono što mogu i da odrade", kazao je on.

Milosavljević navodi nekoliko bitnih projekata koji nisu mogli da se realizuju po planu. Medju njima su fekalni kolektor Knez Milošev venac, kao i ulica Draže Markovića i kostolačka obilaznica.

On priznaje da se u prethodne dve godine izlazilo u susret neodrživim zahtevima budžetskih korisnika, što je dovelo do toga da se investicije ne realizuju na vreme, a lokalna samouprava bude prozivana za neefikasnost.

„Mi smo poslednje dve godine izlazili u susret budžetskim korisnicima. Pokazalo se kroz vreme da je to nemoguća misija zbog  imovinsko pravnih odnosa, lokacijskih dozvola i odobrenja za gradnju gubili smo čitavu godinu. Na kraju, dešavalo se da projekat ne bude realizovan, a lokalna vlast prozivana za neefikasnost", rekao je gradonačelnik.

Milosavljević je dodao da Direkcija za izgradnju treba da bude svesna da je, pored toga što je investitor, obavezna da obezbedi projektnu dokumentaciju sa svim propratnim dozvolama i da to nije posao gradonačelnika.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije