Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 04. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Sajam zapošljavanja u Požarevcu

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijale u Požarevcu organizovala je sajam zapošljavanja na kome je učestvovalo 25 poslodavaca koji su nezaposlenim licima ponudili 160 slobodnih radnih mesta.


Sajam zapošljavanja okupio je 25 poslodavaca koji su nudili slobodna radna mesta uglavnom za lica sa III i IV stepenom stručne spreme. Najveću šansu da pronađu posao imali su radnici u proizvodnji i trgovini, a traženi su bravari, vozači, kuvari, prodavci, autoelektričari, hidrograđevinski inženjer, konobari, informatičari i drugi.

Udruženja osoba sa invaliditetom su takođe učestvovala na sajmu zapošljavanja. Međuopštinski savez slepih Srbije iskazao je potrebu za pet osoba sa invaliditetom sa III i IV stepenom stručne spreme i pet pomoćnih radnika za potrebe udruženja, udruženje gluvih i nagluvih tražilo je prevodioca za srpski znakovni jezik i domara,  društvo za cerebralnu i dečiju paralizu dva pomoćna administrativna radnika, a udruženje osoba ometenih u razvoju Žabari četiri osobe sa invaliditetom za obavljanje jednostavnih poslova u izradi sveća, za potrebe udruženja.
Direktorka nacionalne službe za zapošljavanjem filijale u Požarevcu, Sonja Mirić rekla je da su učešće na sajmu zapošljavanja uzeli poslodavci sa teritorije Grada Požarevca, gradske opštine Kostolac i opština Malo Crniće i Žabari.

“Upravo iz razloga jer je teritorijalna pokretljivost odnosno migracija stanovništva iz jedne u drugu opštinu velika“ rekla je Mirić u izjavi novinarima.

Podršku sajmu zapošljavanja dao je Grad Požarevac, a gradonačelnik, Bane Spasović je izazio zadovoljstvo što se na sajmu nalaze i predstavnici Republičke nacionalne službe za zapošljavanje odnosno direktorka sektora za podršku u zapošljavanju Neda Milanović sa saradnicima.

čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:16

Namešten

U 12.30h bio je prisutan samo jedan poslodavac na štandu i par predstavnika Nsz.

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:50

Javna Preduzeća

Neka mi neko objasni šta će ovde predstavnici Vodovoda i Komunalnog kada su pre neki dan otpustili 80 radnika. Ovde se neko sa nama ozbiljno šali.... Napominjem otpustili radnike, a ne rukovodioce...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije