Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad ponovo bez struje. Čekamo trafo

Požarevac je danas prepodne na pola sata ostao bez električne energije. Struja je nestala u 9.10 časova i to na čitavom području mesta Požarevac. Kako nezvanično saznaje Boom 93, razlog je kvar na trafo stanici 110/35 kV u Ćirikovcu.

Kako nam je rečeno iz izvora bliskog elektrodistribuciji, kvar je uspešno otklonjen.

Već godinama unazad grad se suočava sa istim problemom, zbog toga što nema višesmernog napajanja kojim bi se omogućilo kontinuirano sanbdevanje električnom energijom u slučaju kvara na visokonapnskoj trafostanici

Čitavo naselje Požarevac, odnosno 40 odsto teritorije Grada sa Bratnicem i selima do Malog Crnića struju dobija sa trafoa kod Ćirikovca. Poslednje najave su da bi ovakva situacija mogla da se prevaziđe možda 2020.godine izgradnjom trafo stanice Požarevac 2.

Trafo stanica koja bi se nalazila u blizini hipodroma, trebalo bi da počne da se gradi naredne godine. Ukupna ulaganja bi trebalo da iznose nešto više od 9 miliona evra.

Izgradnja ovog trafoa važna je i zbog razvoja industrijske zone jer je za sada jedini trafo vrlo blizu maksimalnog opterećenja.

pet

27.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:27

Re: Re: koji je ovo vek? Ili sam dosao prerano?

I u 23.veku biće neznalice kvarova i nestanka struje! Ko bi trebalo da radnicima EPS-a određuje plate, možda ti? :) Nemaju radnici EPS-a velike plate, minimalac u Sloveniji je 700 evra a da smo lideri u regionu može Vučić samo tebe da "farba". Vreme uravnilovki je davno prošlo, zar je ideal da svi rade za dvadeset hiljada? Plate su najmanji "trošak" u EPS-u, samo je zavist neobrazovanih ogromna!

Odgovori
pet

27.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:21

Re: Re: koji je ovo vek? Ili sam dosao prerano?

Ne lupetaj! Pojma nemaš!!!

Odgovori
sub

21.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:03

Re: koji je ovo vek? Ili sam dosao prerano?

Umesto sto dizu sami sebi plate i bahato se ponasaju,mogli bi malo za promenu te pare da uloze u te nove bandere, nove trafo stanice. U 21. nestajanje struje, nestabilna struja. Samo u PO moguce, kao da smo neko pleme iz Afrike.

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:23

Minung

Kako majnovati i praviti pare kada nemas struju

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:46

Re: Radnici

Jel su to oni sto postizu rekorde,radnici Epsa.Polako prvo radnicke igre pa resavamo problem struje,pepelista,trulih bandera itd

Naravno da postižu rekorde, za njih su pepeo, prašina, ugljena prašina, vibracije, buka, zračenje od uglja,vetar, kiša, sneg i led, profesionalne bolesti, teške povrede i povrede sa tragičnim ishodom neizbežne.
Tvoj jedini problem je bolesna ljubomora, ne radiš (ako i radiš) u takvim uslovima. Ne shvataš, botino da je EPS gigant, da postoje delovi preduzeća, da se ne rešavaju problemi koje si naveo najednom mestu. :)
Obzirom na uslove rada i komentare botina, plate će uskoro biti znatno veće nego do sada! Ljubomorni mogu da plaču...

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:33

Re: 10 km

Sramota 10 km od elektrana a struje imamo kao da smo na planini.Kako nam je bolnica ovoga puta prosla?

Šuplja tikva sama zveči, kaže narodna poslovica.

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:32

Re: Investicije

Naravno da si nekompetentan da pišeš o temi o kojoj pojma nemaš! EPS niko normalan ne bi prodao, to ti je prikane nepismeni, kao kada bi vojsku prodao. Problem je u partokratiji u javnim preduzećima! EPS-om upravlja direktor pečenjare "Fantazija", nestručan kao što si i ti. Da li je bolja situacija u zdravstvu, školstvu, diplomu u svakom selu možeš da "podigneš".
Javna preduzeća koja imaju monopol, po definiciji, tvrdi profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubomir Savić. ne treba prodavati! Razlog je što privatnika zanima samo profit, kada je u državnom vlasništvu širi je spektar dejstva, vodi se računa o socijali, ekologiji i više se investira.
Lako je tuđe prodavati nesrećo nepismena, čime ti garantuješ da je tvoja ideja za zemlju korisna? Šta stavljaš pod hipoteku, naravno u vrednosti EPS-a?
Daj Bože da mi imamo privredu i firme kao nekada, ne brini ti za dvostrano napajanje, lako se to rešava, samo ti o tome pojma nemaš. Tvoj kolega botina piše o bolnici, kao kako je prošla? Bolnica mora da ima ispravne agregate, a do prekida napajanja uvek može doći, to ti niko a najmanje privatnik, ne može garantovati, neznalice!

Odgovori
čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 02:35

KAKAV NAROD TAKVA I VLAST.

POZAREVLJANIMA NI BOG NIJE MILOSTIV.

Odgovori
sre

18.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:46

apsurd

U Pozarevcu nicu stambene zgrade kao pecurke posle kise.Pitam se kako EPS dozvoljava prikljucke takvih zgrada kada zna da i ove potrosace ne moze da snabdeva stabilno tj kvalitetno,usput koliko kosta prikljucak jednog solitera na sistem.Vodi li neko racuna o tom problemu.Sta cemo kada taj jedan jedini trafo strada?.Koliko dana cemo biti bez struje posto rezerve nema.Kada krenu tenderi pa montaza transformatora posle jedno 100 dana grad ce dobiti struju.Bolnica ima jedan agregat u nikavom stanju,vodovod nema nikakav pretpostavljam.Nastace zaraza.O pacijentima koji se budu nasli u Bolnici niko ne razmislja.Sada ko je kriv EPS ili Grad?.Iskreno Grad nije strucan i nema uvida u probleme snabdevanja a i nije osnivac tako da odgovornost verovatno snosi EPS.Razmisljajte malo o ovom ozbiljnom problemu

Odgovori
sre

18.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:24

Radnici

Jel su to oni sto postizu rekorde,radnici Epsa.Polako prvo radnicke igre pa resavamo problem struje,pepelista,trulih bandera itd

Odgovori
sre

18.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:05

Investicije

Zamislite da imamo fabrike i proizvodnju kao nekada.Svi bi otisli kuci.Eps je bas pravi monopolista,ranije je bilo ako hocete struju kupite bandere.Sada su dosla nova vremena.Ako hocete struju kupite trafo stanicu jer vama treba struja.Normalno kada sve to izpazarite to ce postati vlasnistvo Epsa a i struju morate da platite.Eto vam dokaz cistog monopola koji traje 60 godina.Posle recite da ne treba privatizacija,manite se price bice skupa struja.Naime kao ovako je jeftina sa akcizama, semafor tarifama,pdv itd.Niko zivi nezna koliko kosta jedan Kwh.Usput sve cesce je nemamo a hocemo industriju,neznam koju heklanje,vezenje goblena i to samo danju kada ne trebaju sijalice

Odgovori
sre

18.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:30

10 km

Sramota 10 km od elektrana a struje imamo kao da smo na planini.Kako nam je bolnica ovoga puta prosla?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije