Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Mega Stil da vrati Gradu Požarevcu 5.600 evra sa kamatama

Privredni sud u Požarevcu doneo je presudu kojom se podgorička firma „Mega Stil“ obavezuje da Gradu Požarevcu isplati blizu 700.000 dinara sa zateznom kamatom i nadoknadi troškove postupka. Ova firma je primila avans za isporuku mobilijara za dečja igrališta, ali ga nikada nije isporučila. Kako u zakonskom roku nije podneta žalba, presuda je postala pravosnažna.

Grad Požarevac je 24.jula podneo tužbu sa zahtevom da sud presudom raskine ugovor koji je potpisan 19.januara prošle godine između gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića i vlasnika firme Mega Stil iz Podgorice, Dragana Miročevića.

Ovim ugovorom bilo je predviđeno da podgorička firma donira urbani mobilijar za dečja igrališta čija je vrednost (iskazana u ugovoru) 90.380 evra sa PDV-om. Ugovorom se tužena firma obavezala da će u roku od 45 dana da isporuči mobilijare, a grad je preuzeo obavezu da avansno plati 40 odsto troškova isporuke.

Grad je 1.februara prošle godine izvršio uplatu 5.600 evra avansa, ali mobilijar nije dobio u ugovorenom roku.

Dopisom u aprilu pozvana je tužena firma da izvrši isporuku u roku od 7 dana, što se nije dogodilo. Mega Stil je 7.juna uputio dopis u kome je navedeno da će isporuka biti realizovana 24.juna, a potom u dopisu do 19.juna da će to ubiti učinjeno do 15.jula.

U međuvremenu je 21.juna grad obavestio Mega Stil da raskida ugovor i da traži povraćaj novca za avans u roku od 48 sati.

Zanimljivo je da je da tužena firma Privrednom sudu nije odgovorila na tužbu, niti se njen zastupnik pojavio na ročištima. Takođe, nakon donošenja presude, 22.februara, u zakonskom roku Mega Stil nije uložila žalbu na presudu.

Presuda će do kraja naredne nedelje postati izvršna.

Boom 93 je još u utorak od vlasnika Mega Stila, Dragana Miročevića zatražio komentar na presudu, ali do trenutka objavljivanja ove informacije odgovor nismo dobili.

Nema komentara.

Ostavi komentar