Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Sneg i blagi mraz, pa proleće?

U narednih nedelju dana, suočićemo se sa temperaturnim razlikama do 25 stepeni. Sneg i mraz koje ćemo imati večeras i sutra, već od subote zameniće suvo i toplije vreme, a do srede temperatura bi mogla da se popne i do 20 stepeni.

Do otopljenja, pred nama je još jedan snežni talas sa obilnijim padavinama. Narandžasti meteo alarm danas važi za područje čitave Srbije.

JP „Putevi Srbije" apelovalo je na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu.

Novi sneg u Požarevcu očekuje se da će početi da pada danas poslepodne. Očekuje se povećanje snežnog pokrivača za oko 10 centimetara. Sneg će biti jačeg intenziteta predveče, oko ponoći i narednog jutra. Pojačan vetar očekuje se između 17 i 2 časa nakon ponoći.

Mnogi se nadaju da će ovo biti poslednji talas hladnog vremena, ali za sada nije zahvalno prognozirati kakvi će uslovi biti u aprilu. Vegetacija je krenula i naredni period toplog vremena sa temperaturama koje će se od naredne sedmice kretati između 12 i 18 stepeni, pogodovaće razvoju biljaka.

Nema komentara.

Ostavi komentar