Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 03. 2018. Požarevac

Izvor: Boom 93

"Rotari šuma" za "pluća Grada"

Članovi Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru zasadili su hiljadu mladih bagremovih stabala.


 Prva stabla “Rotary šume” na prostoru Nacionalnog arheološkog parka “Vimininacijum” u saradnji sa Rotary klubovima Požarevac-Viminacijum i Veliko Gradište zasadili su predsednica Rotary kluba Požarevac Viminacijum, Maša Samardžić i Vladimir Matić iz Rotary kluba “Čukarica” Beograd 

Cilj je da se na planeti Zemlji, u ovoj godini zasadi onoliko stabala koliko je rotarijanaca.

Jedan od izazova koje je predsednik Rotary International Ian Riseley postavio je da svaki član Rotary organizacije posadi po jedno drvo do 22. aprila 2018., kada se obeležava Dan Zemlje. Mnogi rotary klubovi su zasadili i više stabala od broja članova.

Ova inicijativa nosi naziv “Rotary tree map”. Na ovaj način stvara se jedinstven formular za unos podataka u digitalnu mapu zasađenog drveća na kojoj će biti upisano vrsta, povod za sadnju, ko je zasadio i ime stabla.

Pored ove akcije, Rotari klubovi  Požarevac i Veliko Gradište  zasadili su izvestan broj breza na ulazu u Nacionalni park “Čačalica” u Požarevcu i Nacionalnim parku “Golubačka tvrđava”.

Oni pozivaju zainteresovane građane, preduzeća i preduzetnike da se priključe akciji  kako bi sadnjom drveća stvorili “pluća Grada” za buduće generacija koje dolaze.

 

 

Rotari klubovi iz Požarevca, Smedereva i Velikog Gradišta  organizuju i  izložbu “Rotary –Ideal pomaganja”-Rotary u Srbiji od 1929. -2017. koja će biti predstavljena u galeriji savremene umetnosti, 21. marta u 19 sati.

 

pon

19.03.

2018.

"Sršljen" [neregistrovani] u 21:34

"Gde kod signeš,zasadi drvo"

Stara poslovica kaže: Ako nemaš šta da radiš,zasadi drvo, jer čoveku je potrebna čista zemlja,voda i vazduh.Bravo rotarijanci,Vi ste za jedan dan zasadili 1.ooo stabala u Gadu Požarevcu,a gde su ostali pokreti,mladi volonteri,škole i dugi,baš oni koji zagadjuju sredinu i okolinu i našu sre- dinu.

Odgovori

Ostavi komentar