Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 03. 2018.

Autor: 1 Izvor: Kurir

Kad ti telefon ispadne u more...

Španska policija navodno je pronašla je srpskog državljanina Branimira Mikića (30) iz Požarevca, za kojim se neprekidno tragalo od oktobra prošle godine. On je bez traga nestao u gradiću Porto Kristo na Majorki, preneli su španski mediji, a piše Kurir.

Mikićev nestanak prijavio je njegov prijatelj s kojim je stanovao, a u potragu se odmah uključila i njegova rodbina iz Srbije. Pronađen je nakon četiri meseca potrage, a istražiteljima je kazao da je za sve kriv mobilni telefon, koji mu je upao u more.

Španski mediji su preneli da se potraga na početku odvijala otežano jer je utvrđeno da Mikić kod sebe nije imao mobilni telefon pomoću kog je mogao da bude lociran. Jedina informacija koju je policija imala bila je da je Mikić planirao da napusti Porto Kristo, kao i da ga je cimer s kojim je stanovao dopratio na autobusku stanicu, odakle mu se izgubio svaki trag. Lokalna policija kontaktirala je sa španskim, ali i srpskim Interpolom.

Porodica nestalog Srbina ubrzo je dala dozvolu medijima da objave njegovu fotografiju. Međunarodna saradnja je dala rezultate jer je posle samo nekoliko dana policija primila poziv kojim je prijavljeno da je nestali Srbin viđen na periferiji Manakora, susednog grada na Majorki. Policija se odmah uputila na tu adresu i pronašla Mikića u napuštenoj seoskoj kući.

On je istražiteljima rekao da je još u oktobru izgubio mobilni telefon jer mu je ispao u more.

Nema komentara.

Ostavi komentar