Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 03. 2018. Požarevac, Beograd

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Mlava raste, Braničevski okrug u žutom alarmu

Republički hidrometerološki zavod izdao je žuto upozorenje za reku Mlavu. Vodostaj brzo raste i kod Velikog Sela u blizini Malog Crnića prešao je nivo redovne odbrane od poplava za blizu 1 metar. Reka je prelila put za manastir Rukumija.

Prema prognozama RHMZ-a vodostaj na Mlavi biće u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.  Mlava je kod Velikog Sela za oko 12 sati porasla za 141 cm i trenutni vodostaj iznosi 329 cm, što je znatno više od granice redovne odbrane od poplava (230 cm). Podsetimo da je  granica vanredne odbrane od poplava 400 cm.

Na Velikoj Moravi, kod Ljubičevskog mosta, vodostaj je za razliku od predhodnog dana opao za 15 cm i sada iznosi 99 cm. Narednih dana se prema prognozi RHMZ očekuje blag porast vodostaja.

Takođe RHMZ je proglasio žuti alarm meteoalarm za Braničevski okrug. Meteoalarm je proglašen zbog najavljenih snežnih padavina.

Boom 93 je danas obišao teren od Velikog Sela do Bradarca.

uto

20.03.

2018.

POZAR DRAZEN [neregistrovani] u 00:47

JAVNA NABAVKA I STARO KORITO MLAVE

DANAS SU OBJAVLJENE JAVNE NABAVKE ZA RESAVANJE KORITA STARE MLAVE A ISTA PLAVI NJIVE,LIVADE,VIKENDICE I KUCE A GRADSKA GOSPODA NIJE MOGLA DA SE DOGOVORI KOME DA DA JAVNU NABAVKU I ZA KOLIKO NASIH PORESKIH PARA I TO ZA GODINU DANA OD PROSLIH POPLAVA.....

Odgovori

Ostavi komentar