Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 03. 2018. Veliko Gradište

Izvor: SO Veliko Gradište

Srebrno jezero polumaraton istrčan na snežnoj stazi

Četvrti Srebrno jezero polumaraton održan je u Velikom Gradištu. U otežanim uslovima, 185 takmičara trčalo je snegom i ledom pokrivenom stazom duž obale Dunava i Srebrnog jezera. Ova trka je ujedno i prva trka u sezoni u Srbiji i prilika za prvu medalju u godini.

Start svih trka bio je u gradskom parku u Velikom gradištu, a po programu manifestacije održani su polumaraton, u dužini 21,1 km, trka zadovoljstva od 5 km i trka za decu na 100 m.

U sveukupnom poretku u ženskoj i muškoj konkurenciji pobednici su bili članovi Atletskog kluba Apatin, Aleksandra Burkanović i Zoran Radičanin.

Aleksandra Burkanović odnela je pobedu rezultatom od 1 sat 39 minuta i 26 sekundi, druga je bila Danijela Cvetković iz Beogradskog trkačkog kluba sa 1 sat 432 minuta i 17 sekundi, a treća Nataša Tomašević iz Nove Pazove koja je na cilj stigla za 1 sat 52 minute i 33 sekunde.

Zoran Radičanin istrčao je stazu za 1 sat 23 minuta i 01 sekundi, Mladen Minić iz Atletskog kluba Jagodina za 1 sat 23 minuta i 19 sekundi, a Miljan Glišić iz Maraton tima Požarevac za 1 sat 23 minuta i 38 sekundi.

Organizatori su prvoplasiranim u svim kategorijama polumaratona uručili pehare i medalje dok su medalje dobili prvoplasirani u „Trci zadovoljstva“. Medalje su dodeljene i svim finišerima polumaratona, a takmičarima je obezbeđena i onlajn diploma za učešće u trci.

Zahvalivši organizatorima, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, najavio je pomoć opštine i ubuduće i naglasio da se ova trka održava kao uvertira u turističku sezonu, pored već održanog ciklo-krosa.

Atletski klub VGSK, uz podršku opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza i Turističke organizacije, četvrti put po redu, bio je uspešan domaćin ovog sportskog događajačesnike iz Beograda organizovan je i prevoz do Srebrnog jezera.

Još jedna trka uspešno je održana, a takmičari iz Velikog Gradišta otišli su ispunjeni za jedno novo iskustvo i druženje.

Nema komentara.

Ostavi komentar