Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Korejska delegacija u Požarevcu: Hoće li se graditi nova fabrika?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Korejska delegacija u Požarevcu: Hoće li se graditi nova fabrika?

Ambasador Republike Koreje u Beogradu Deđong Ju (Dae Jong Yoo) i predstavnici Korejske agencije za trgovinu, investicije i promocije KOTRA danas su razgovarali sa zvaničnicima Požarevca. Kako Boom 93 nezvanično saznaje, predstavnici Koreje se interesuju za grinfild investicije u Požarevcu.

Nakon svečanog prijema i razgovora sa funkcionerima Grada Požarevca, organizovan je obilazak nove industrijske zone u Požarevcu, što je potvrda interesovanja koje postoji sa korejske strane. Navodno, kako je moglo da se čuje po kuloarima, Požarevac je jedan od kandidata za novu fabriku elektronskih uređaja jedne kineske robne marke.

Na svečanom prijemu, korejski ambasador Ju Deđong je spomenuo mogućnost saradnje, ali nije precizirao za šta su konkretno zainteresovani i zbog čega danas borave u Požarevcu.

„Grad Požarevac ima vrlo dobru lokaciju za transport i uslove za strane investicije. Čuli smo da Požarevac sa plodnom zemljom u okolini ima potencijal za razvoj poljoprivrede, ali želimo da razgovaramo o saradnji u svim oblastima“, naveo je on.

Gradonačelnik Bane Spasović je kazao kako je počastvovan ocenom KOTRE da Požarevac sa svojim resursima i potencijalima može da bude partner Koreje.

U obraćanju na svečanom prijemu, ambasador je posebno pohvalio najprepoznatljiviji proizvod iz Požarevca.

„Prošlo je 15 meseci otkako sam došao u Srbiju sa suprugom. Deca su ostala u Koreji. Moja supruga najviše voli plazma keks. Kad smo planirali posetu Požarevcu, čuo sam da se fabrika nalazi ovde. Kao poklon za prijetelje u Koreji, moja supruga uvek kupuje plazma keks. Od sada ćemo još više kupovati ovaj keks i nositi u Koreju“, rekao je Deđong Ju.

On je zaključio da će svakom prilikom promovisati Požarevac korejskim kompanijama koje dolaze u Srbiju.

pet

09.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:50

Jos malo

Biće i Plazma na vodi?

Odgovori
čet

08.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:43

Jos malo

Pitanje je dana kada ce se proizvodnja plazme preseliti za Beograd.Sve je tamo pa je glupo da ne bude drugacije

Odgovori
sre

07.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:41

plazma

brate mnogo skupa s obzirom da je to samo keks

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije