Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2018. Beograd, Kostolac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93, Ministarstvo privrede

Dva kostolačka preduzeća na spisku za privatizaciju

Država treba da privatizuje još oko 100 preduzeća, od kojih će deo otići u stečaj, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac. Na sajtu Ministarstva privrede dva preduzeća iz Kostolca su na spisku za privatizaciju. To su „Kostolac Usluge“ i „Rekultivacija i ozelenjavanje“ (RIO).

Izdvajanja za tih stotinu preduzeća znatno smanjena.Od 2014. do 2017. su bila oko 50 miliona evra, dok su od 2002. do 2013. iznosila 923 miliona evra, rekao je Trivunac na Kopaonik biznis forumu.

On je na panelu o restruktutiranju državnih preduzeća naveo kako može da se kaže da je država imala uspeh u tom procesu, iako se često čuje suprotno.

Trivunac je kazao da nije oročena privatizacija preostalih državnih preduzeća, kao i da ona danas ispunjavaju sve svoje obaveze, što ranije nije bio slučaj.

U avgustu 2014. je bilo oko 556 državnih preduzeća i od njih je 156 velikih dobijalo kreditnu podršku i ti krediti nisu nikad vraćani.

„Mnoga preduzeća su otišla u stečaj ili su sprovela Unapred pripremeljen plan reorganizacije, i sada ispalćuju svoje obaveze na vreme“ kazao je sekretar.

Kako je navedeno na sajtu ministarstva,  javni poziv za privatizaciju RIO i Kostolac usluge nije objavljen jer se čeka mišljenje Ministarstva rudarstva i energetike o daljem postupku privatizacije.

sre

07.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:37

Lele

Brze dublje zesce.Idemo do kraja

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije