Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 03. 2018. Smederevo

Autor: Fonet Izvor: Danas

U pripremi dokumentacija za obnovu luke Smederevo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem, koji je rekao da su francuske kompanije zainteresovane da se uključe u realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Srbija i Francuska imaju istorijski dobre odnose, koji se ogledaju i kroz projekte koje realizujemo. Ministarstvo koje vodim nadležno je za projekte vredne skoro 15 milijardi evra, istakla je Mihajlović.

Verujem da će se, pored koncesije Aerodroma „Nikola Tesla“ i projekta sanacije deponije u Vinči, francuske kompanije uključiti i u druge projekte koje realizujemo, naglasila je ona.

Mihajlović je predstavila Mondoloniju aktuelne projekte koje Srbija realizuje, ističući završetak Koridora 10 i modernizaciju železničkog saobraćaja.

Za Srbiju je regionalno povezivanje prioritet na trasportnoj agendi. Pored završetka drumskog Koridora 10, koji nas povezuje sa Makedonijom, Bugarskom i Grčkom, i Koridora 11 ka Crnoj Gori, jedan od prioriteta nam je rekonstrukcija i modernizacija železničkih pruga, rekla je ona.

Krećemo u izgradnju pruge Beograd-Budimpešta, kao i modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, navela je Mihajlović.

Ona je dodala da Srbija trenutno radi i na pripremi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju luke Smederevo, kao i na pripremi dokumentacije za izgradnju auto-puta mira Niš-Merdare-Priština i dalje ka Albaniji.

Sa Hrvatskom ćemo u petak potpisati Protokol o železničkom saobraćaju, dok smo sa Bosnom i Hercegovinom u razgovorima za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo. Srbija je za to spremna, jer smo i politički i fiskalno stabilna država, navela je Mihajlović.

Mondoloni je rekao da Francuska podržava Srbiju na putu ka EU i da postoji dosta prostora za saradnju dve zemlje.

Želimo da budemo prisutni u Srbiji i da se uključimo u realizaciju projekata. Zadovoljni smo i što je francuska kompanija izabrana za koncesionara Aerodroma „Nikola Tesla“, rekao je Mondoloni.

Plan nam je, takođe, da u maju u Beogradu organizujemo regionalni biznis forum sa francuskim kompanijama, najavio je ambasador.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije