Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 03. 2018. Požarevac

Autor: U.Urošević, S.Lisac Izvor: OB Požarevac, Dom zdravlja

Pedijatrija Doma zdravlja dežura 24 sata

Pedijatrija Doma zdravlja u Požarevcu uvodi 24-časovno radno vreme. Direktor Doma zdravlja, Dragan Rakić za Boom 93 je rekao da će dežurstva sa lekarom i asistentom biti organizovana od 20.30 uveče do 7 časova ujutro.


U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije o uvođenju mera za sprečavanje i suzbijanje epidemije malih boginja, radno vreme pedijatrije Doma zdravlja biće 24 sata.

U požarevačku bolnicu na dečije odeljenje primaju se samo pacijenti koji su dobili uput od doktora pedijatrijske službe Doma zdravlja.

“Svi pacijenti dečijeg uzrasta moraju biti pregledani od strane pedijatara u Domu zdravlja Požarevac, koji ih upućuju u opštu bolnicu radi eventualne hospitalizacije. Pacijenti koji se budu javljali direktno u bolnicu i bez adekvatnog uputa biće preusmeravani u Dom zdravlja Požarevac", navodi se usaopštenju bolnice.

Dodaje se da dežurni lekari u Domovima zdravlja Braničevskog okruga, ukoliko nisu pedijatri, moraju pacijente da upućuju na pregled pedijatru u Dom zdravlja Požarevac. Pedijatri iz ostalih Domova zdravlja mogu direktno da upućuju pacijente u Opštu bolnicu Požarevac.

Ovakva organizacija pregleda pacijenata pedijatrije trajaće dok  traje epidemija malih boginja na teritoriji Grada Požarevca.

Direktor Doma zdravlja, Dragan Rakić kaže da se ovakav režim odnosi na sve pacijente do 18 godina. Noćna dežurstva će biti organizovana u dečjem i školskom dispanzeru, naizmenično na nedelju dana. Prve nedelje pacijenti se tokom noći primaju u dečjem dispanzeru

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije