Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Narednih dana intenzivno topljenje snega

Narednih dana očekuje nas znatno toplije vreme koje će doprineti intenzivnom topljenju snega. Vanredna situacija je proglašena u Kruševcu, Doljevcu, Žitorađi i Zaječaru. Za Požarevac i okolinu trenutno nema alarma, ali Ilustacije radi, u naredna dva dana Velika Morava bi kod ljubičevskog mosta trebalo da poraste za skoro metar i po. S druge strane, za sada se ne prognozira značajan rast Mlave.

Pred nama su pravi prolećni dani, a od utorka temperatura će biti u stalnom porastu. Da kraja nedelje u Požarevcu bi najviše dnevne temperature, prema nekim prognozama, mogle da budu iznad 20 stepeni.

Porast temperatura dovešće i do intenzivneg otapanja snega u brdo-planinskim područjima. Ipak, u naredna četiri dana nema upozorenja za područje Braničevskog okruga.

Sve veće reke u našem kraju biće u porastu, ali ispod granice redovne odbrane od poplava.

S druge strane, na jugu i istoku zemlje već su počeli problemi.

U veoma značajnom porastu narednih dana biće Toplica, Jablanica i Veternica, dok se značajan porast predviđa na Timoku i Južnoj Moravi.

Južna Morava se izlila kod Đunisa. U pojedinim selima oko Zaječara postoji pretnja od Belog Timoka, a slična situacija je i okolini Niša sa Nišavom.

Prema pojedinim dugoročnim prognozama, čitav mart bi mogao da bude kišovit. Međutim, to za sada nije najizvesnije jer se kratkoročne prognoze menjaju iz dana u dan.

Nema komentara.

Ostavi komentar