Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 03. 2018. Smederevo

Autor: D.Đ. Izvor: Danas

Najlepše stranice Četvorojevanđelja

Nova izložba u Muzeju u Smederevu pod nazivom Najlepše stranice Četvorojevanđelja iz pera Svetozara Pajića Dijaka biće otvorena u ponedeljak, u 19 časova, prenosi Podunavlje.info.

Izložba u Smederevu predstaviće jedan segment iz bogatog opusa novosadskog umetnika Svetozara Pajića Dijaka. Izložba će biti postavljena do 10. aprila 2018. Ulaz je slobodan.

Svetozar Pajić Dijak je rođen 1955. godine u Novom Sadu. Profesionalno se bavio marketingom sve do 1991. godine, kada se potpuno okreće svetu umetnosti. Stalni je član Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije, Beograd (ULUPUDS), sa priznatim statusom samostalnog umetnika. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada; godine 2014. je dobio prestižnu nagradu za životno delo ULUPUDS-a za celokupno stvaralaštvo, a godine 2017. Povelju sa zlatnikom „Kapetan Miša Anastasijević“.

Od najranijih dana je svoju kreativnost i sklonost ka tehnici izražavao u avio-modelarstvu, brodo-modelarstvu, fotografiji, duborezu, vajanju, slikanju, dizajnu, kaligrafiji… Prvi ciklus je posvetio slikanju ambijentalnih motiva vojvođanskih gradova i rodnom Novom Sadu, u kombinovanoj akva-tuš tehnici. Nagrađivan je za promovisanjeambijentalne kulture gradova Vojvodine i Novog Sada: Diploma „Zlatno slovo“, sa bronzanom medaljom za razglednice Novog Sada, Diploma za uspešan nastup na međunarodnoj izložbi ART-EKSPO, Priznanje za višelisni kalendar sa motivima Novog Sada.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije