Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Šta bi trebalo da rade javna preduzeća?

Gradonačelnik Bane Spasović danas se u javnosti pojavio sa direktorima javnih preduzeća u Požarevcu. Svaki direktor je ispričao planove javnih preduzeća u 2018.godini, tako da smo čuli kako bi ove godine konačno trebalo da se osposobi reversna osmoza i postave čak dve montažne garaže za parkiranje. Takođe rečeno je kako će država uložiti 70 miliona dinara u Ljubičevo, da će preko 300 miliona biti potrošeno za širenje mreže grejanja i da će odlaganje otpada biti nastavljeno na postojećoj deponiji.

Gradonačelnik je rekao da su svi planovi i programi usaglašeni i koordinirani sa lokalnom samoupravom i da su prenete smernice povodom rebalansa budžeta koji nas očekuje uskoro.

Na konferenciji su bili direktori svih pet javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Direktor Toplifikacije, Dejan Dačić je rekao da je od sredine 2015.godine do danas iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine uloženo čak 957 miliona dinara za širenje mreže grejanja. Ove godine je to 330 miliona za investicije po mesnim zajednicama Gornja mala, Sopot, Burjan i Čačalica. On je rekao da je ukupno u 4 godine priključeno više od 1.000 korisnika i da je omogućeno oko 2.000 priključaka budućim korisnicima. Dačić je rekao da se ulaže i u investiciono održavanje, kao i da je ove godine sistem najstabilnije radio.

Direktorka Parking servisa, Marija Papović rekla je da se planira povećanje kapaciteta parking prostora u gradu. Ona je najavila da bi nakon rebalansa trebalo da se raspišu javne nabavke za izradu dokumentacije i nabavku montažne garaže za parking kod hotela Dunav. Dodala je kako će nastojati da se ipak nabave dve polovne garaže za ista sredstva i da se druga postavi kod pijace Krug. Papović kaže da nema velike razlike u kvalitetu između nove i polovne garaže i da se o tome već vode razgovori sa Parking servisom iz Beograda.  Pored novog pauk vozila, novina ove godine biće i uvođenje blokovskog parkiranja jer su stanari nezadovoljni što se prostori između zgrada nekontrolisano koriste za parkiranje.

V.d. direktora Vodova, Vladimir Stojimirović je naveo da ove godine nameravaju da se usmere ka smanjenju gubitaka na mreži i osposobljavanju reversne osmoze.  On je rekao da je u 5 noći i 4 dana analizirano 2 kilometra mreže, što je 100 deo ukupne dužine cevi u gradu.

„Otkriveno je 6 procurivanja, čime je i sama proizvodnja u sistemu Požarevca smanjena za 2 odsto“, naglasio je on.

Rekao je da će na najtransparentniji način obezbediti funkcionalnost sistema reversne osmoze.

Slobodan Jović, v.d. direktora JKP „Komunalne službe“, rekao je da su ulaganja u ovo preduzeće najveća do sada i da je grad preko budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojio 84 miliona dinara. Tim novcem bi trebalo da se nabave dve cisterne za vodu, jedan smećar za pranje kontejnera, smećar od 18 kubika i 2 čistilice. Jović je dodao da će 35 miliona Komunalne službe izdvojiti iz sopstvenih sredstava za osavremenjavanje rada i obnovu mehanizacije. Ove godine je komunalnom ostalo još 32,5 miliona dinara za rekonstrukciju i sanaciju deponije Jeremino polje, za koju Jović navodi da može da se koristi za odlaganje otpada.

Mirko Stojanović direktor „LJubičeva“ je rekao kako preduzeće više nije opterećeno dugovanjima, a da je uspeh što je osposobljen manježa nakon četvrt veka i uređena trofejna sala. Ove godine se ulaže 8,5 miliona dinara u obnovu infrastrukture, a trebalo bi da se obnovi i mehanizacija koja je stara i preko 30 godina. Rekao je da će Vlada Republike Srbije i grad uložiti 70 miliona dinara u projekat obnove ergele Ljubičevo.

Ovo je prvi put da javna preduzeća na ovakav način javnosti predstavljaju svoje planove i programe.

pet

09.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:28

Re:

U Kostolcu svi placaju grejanje.

Odgovori
sre

07.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:11

Re: Opšte obrazovanje

Znanje o tome čime se bavi elektrana, toplifikacija, šećerana, predstavlja opšte obrazovanje, tehnološki proces proizvodnje podrazumeva stručno obrazovanje, inženjeru mašinstva!
Uzgred, gde smo stekli cenjenu diplomu?

Odgovori
uto

06.03.

2018.

inženjer mašinstva [neregistrovani] u 14:57

Opšte obrazovanje

Drago mi je da se hvališ svojim obrazovanjem, još kada bi ono bilo zasnovano na činjenicama, možda bih te i shvatio ozbiljno! Za tvoju informaciju, elektrana nikada nije bacala toplu vodu, već na uštrb snage oduzetom parom pre izvršenog rada u turbini greje pomoću pumpno-izmenjivačke stanice demineralizovanu vodu na 130 stepeni celzijusa i šalje je toplovodom za Pošarevac. Za nas je to čist gubitak, tako kada želiš da nešto napišeš na tu temu, informiši se prvo! Inače, da ne bude:Prazna tikva, prazno zveči!

Odgovori
pon

05.03.

2018.

Jovica [neregistrovani] u 18:12

Meni je ok grejanje

Ja sam veoma zadovoljsn grejanje, nije skupo, na selu me je kosta lo mnogo vise I morao sam da custim pepo, da ne pricam kolko andò ugalj. Prikljucak bi mogao po mom misljenje da kosta znacajno manje.

Odgovori
pon

05.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:16

Test inteligencije pre komentara

Predlazem da se uvede test inteligencije koji bi morao da se resi pa tek onda da se ostavi komentar. 1. Ako si vec bot budi profesionalac pa ostavljaj komentare u razmaku od sat vremena. 2. Procitaj malo zakone pa ces imati veci stepen autocenzure jer ovako ne znam odakle da pocnem sa objasnjenjem koliko nisi u pravu. Ali hajde da ti dam temu za razmisljanje... Zbog cega je osnovana Toplifikacija, a zbog cega Elektrana? Da li Elektrana sme direktno da se bavi snabdevanjem toplotnom energijom? Koliko kostaju prikljucci i grejanje u drugim gradovima? Kako se meri kvalitet grejanja? Imas vremena za razmisljanje i odgovor 6 meseci ili ti je potrebno vise?

Odgovori
pon

05.03.

2018.

pera [neregistrovani] u 10:54

SNS SPS

Plan za ovu godinu je da se otpusti jos 100 radnika iz JP a da se prime svi koji su lepili plakate , prvo na PP poslove a onda za stalno.

Odgovori
ned

04.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:08

Re: grejanje

Kvalitet grejanja je diskutabilan,jos preko posrednicke firme Toplifikacija.Sto elektrane ne daju ponudu mozda bi bile jeftinije.Usput one i prave toplu vodu

Kvalitet grejanja je vrhunski, ako imaš osnovane primedbe, reši to sudskim putem, ovako mlatiš praznu slamu. Nigde u svetu proizvođači malina ne prave sokove, proizvođači krompira čips, pa i elektrane "prave" struju a ne bave se toplifikacijom. Dok nije bilo toplovoda elektrana je ispuštala, čitaj "bacala" toplu vodu, sada je prodaje. Još jedna kostolačka zabluda, pomešao si babce i žapce, opet previđate da EPS nije kostolačka prćija, Toplifikacija još manje! Opše obrazovanje pomaže čoveku da smisleno posloži stvari u svojoj glavi!

Odgovori
ned

04.03.

2018.

Grejanje [neregistrovani] u 10:57

Fotelje

U Kostolcu niko ne plaća grejanje, još se time i hvale.
U Požarevcu preduzeće koje zimi ovori ventile a leti zatvori ventile za paru, podiglo cene grejanja i obračunavaju po kubaturi.
To se svuda zove pljačkaška usluga i bogaćenje pojedinaca.

Odgovori
pet

02.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 23:53

270000 dinara

Neznam samo kako sirite toplifikaciju kada je cena nenormalna.Sa 270000 dinara ispada da sam ja sufinasijer te mreze.Prodajete maglu sa tim preduzecem.Izracunajte nase i vase novce koje dobije Toplifikacija,mozemo Termoelektranu da napravimo

Odgovori
pet

02.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

grejanje

Da platim nenormalnu cenu priljucka,neka hvala.Kvalitet grejanja je diskutabilan,jos preko posrednicke firme Toplifikacija.Sto elektrane ne daju ponudu mozda bi bile jeftinije.Usput one i prave toplu vodu

Odgovori
pet

02.03.

2018.

Beli [neregistrovani] u 15:36

A predizborna tišina u toku

I dok je predizborna tišina u toku, vi hvalite Baneta. Podelio je ljude u stranci, pa sad misli da je nezamenljiv. Džaba mu sve ovo, on je već bivši, čeka se samo da prodju izbori u Beogradu.

Odgovori
pet

02.03.

2018.

Pirat [neregistrovani] u 15:24

android

Zadnji ko izadje neka ugasi svetlo.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije