Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 03. 2018. Žagubica, Beograd

Autor: 1 Izvor: Dnevnik

Spisak neažurnih bolnica

Ministarstvo je navelo i 19 bolnica koje prema evidenciji RFZO na listi čekanja imaju lica čiji je datum prijema u prošlosti. Opšta bolnica Požarevac ima 14 ovakvih pacijenata.

 

Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koje je u petak objavilo Ministarstvo zdravlja, na listi čekanja u četiri bolnice u Srbiji nalazi se i 14 osoba koje su preminule.

Ministarstvo zdravlja objavilo je prošlog petka da 14 zdravstvenih ustanova nije dostavilo dovoljan broj termina za mart za zakazivanje pregleda u okviru Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Među ustanovama koje nisu dale dovoljan broj termina za mart su četiri doma zdravlja, Dom zdravlja Žagubica Dom zdravlja “Dr Mladen Stojanović” Bačka Palanka, Dom zdravlja Apatin i Dom zdravlja Odžaci.

Ministarstvo zdravlja će u narednom periodu kontinuirano objavljivati liste zdravstvenih ustanova koje ne dostavljaju dovoljan broj termina za preglede u okviru IZIS-a. Takođe, u cilju smanjenja listi čekanja zdravstvene ustanove su dužne da iste redovno ažuriraju. One zdravstvene ustanove koje ne budu ažurirale svoje liste čekanja, biće istaknute na sajtu Ministarstva zdravlja, objavilo je Ministarstvo početkom meseca, kada je bilo više od 30 ustanova koje nisu dostavile dovoljno termina za preglede u martu.

 

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije