Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 03. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Valentinu Oljači pripao "Milivojev štap i šešir"

Najbolji glumac ovogodišnjih amaterskih glumačkih svečanosti “Milivojev štap i šešir” je Valentino Oljača, pozorišta “Milivoje Živanović” centra za kulturu Požarevac.


Završene su 14.  Amaterske glumačke svečanosti "Milivojev štap i šešir”.  Nastupala su amaterska pozorišta iz Valjeva, Požarevca, Beograda, Jagodine i Gornjeg Milanovca. Svake festivalske večeri stručni žiri dodeljivao je po jednu specijalnu nagradu za slikovito prikazivanje lika i jednu nagradu za najboljeg glumca večeri, repliku Milivojevog štapa.

Iz kruga dobitnika štapa, završne večeri  proglašen je i dobitnik šešira, te je za najboljeg glumca na ovogodišnjem festivalu, po oceni stručnog žirija, izabran Valentino Oljača. On je igrao u predstavi “Idemo u lov” požarevačkog pozorišta “Milivoje Živanović”.

Susrete varoških pozorišta otvorilo je valjevsko pozorište sa dramatizacijom predstave “Maratonci trče počasni krug”, a završne večeri festvala, u čast pobednika, pozorište "Kreativni haos" iz Smedereva odigralo je predstavu "Putujuće pozorište Šopalović".

Festival "Milivojev štap i šešir" nastao je kao pandan glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović", koje se održavaju u Požarevcu početkom aprila u čast i slavu glumačkog poziva i trajnog sećanja na velikana srpske glumačke scene Milivoja Živanovića (1900-1976).

 

 

 

 

 


Nema komentara.

Ostavi komentar