Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 05. 2011.

Autor: 1

Dinkić: Ima centralista i nakon Miloševića

Predsednik URS-a Mlađan Dinkić rekao je u Požarevcu da postoji otpor da se ukine centralistički sistem, a kao krivce je označio centrale političkih stranka u Beogradu koje se plaše da kroz demokratizaciju gube političku moć.

Dinkić je kazao da ni nakon 11 godina od demokratskih promena nije vraćena imovina gradovima i opštinama, što pokazuje da ima centralista i nakon Miloševića.

„Krivi su oni koji su ćutali. Ja nikada nisam ćutao i zato sam osnovao ujedinjene regione da to sprovedemo u praksi", rekao je on.

Dinkić je naveo i da se URS zalaže za pravedniju raspodelu novca koji se iz državne kase transferiše lokalnim samoupravama.

„Požarevac tri puta više novca daje u republičku kasu nego što mu se vraća od poreza na plate. To želimo da promenimo. Da sami rešavate svoje probleme, a ne da gledate u ministre kao u Boga da vam donesu sreću i novac koji inače vi zarađujete".

U Požarevcu je prikupljeno oko 5.700 potpisa na peticiju za decentralizaciju zemlje, a Dinkić očekuje da će u narednih 10 dana broj potpisa u Srbiji dostići pola miliona.

On je sa poslanikom Stevicom Spajićem i članom predsedništva URS-a Vladimirom Ilićem učestvovao na tribini o decentralizaciji koja je organizovana u Centru za kulturu.  

sre

25.05.

2011.

srecko sojic [neregistrovani] u 22:57

mira cvetokosa

gde ce vece centraliste od milosevica,a centralisti julovi spajic i kompanija zajedno sa v.ilicem.dinkicu prvo dencetralizuj stranku pa onda izadji posteno gradjanima o decentralizaciji srbije.

Odgovori

Ostavi komentar