Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 02. 2018. Beograd, Požarevac

Autor: J. Ž. S. Izvor: Večernje novosti

Kartice stižu penzionerima

Počela podela novih dokumenata, prve uručio Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prve penzionerske kartice koje će se koristiti umesto penzionog čeka uručio je u četvrtak u Domu Narodne Skupštine Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni kada su u pitanju podaci o ličnosti, kao i mogućnost da Ministarstvo rada i PIO fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste, po uzoru na ono što je grad Beograd uradio sa senior-karticom.

- Do kraja aprila na kućnu adresu stići će 1.750.000 besplatnih kartica - rekao je Đorđević. - Planirano je i da svi novi penzioneri dobiju karticu.

Ministar je objasnio da će kartica na kućnu adresu stizati u koverti sa kratkim uputstvom, kao i da će im biti uručena lično. Dragana Kalinović, direktorka Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje navela je da su penzionerske kartice finansirane iz sredstava Fonda PIO. 

- IzradA jedne kartice, koverta, distribucija i uputstvo koštaju 55 dinara - rekla je ona.

Više informacija možete pročitati OVDE.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije