Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 02. 2018.

Autor: 1 Izvor: Podunavlje.info

Šta se dešava u Smederevu?

Sednica Skupštine grada Smedereva, zakazana za danas, počela je sa malim zakašnjenjem i sa “nategnutim” kvorumom (48 od 70 odbornika) da bi ubrzo bila prekinuta, prenosi Podunavlje.info. Pored odbornika iz DS, sednici nije prisustvao i deo odbornika SNS.

Početku sednice prisustvovali su, pored određenog broja vladajuće stranke (ne svi), odbornici SPS-a, koji nisu zvanično u koaliciji, kao i odbornici DSS/Dveri i Dosta je bilo.

Odbornici Demokratske stranke danas se nisu pojavljivali u Skupštini grada.

Na dnevnom redu današnje sednice našle su se samo dve teme, izmene i dopune četiri planska akta i izmena Odluke o podsticanju obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva, koje su sve samo ne političke, pa se postavlja pitanje zašto je došlo do prekida sednice.

Formalno, na predlog Brančeta Stojanovića, potpredsednika Skupštine grada Smedereva (SPS), usvojena je pauza, koja je umesto pola sata, potrajala. U međuvremenu je pregovarano na relaciji SPS-SNS, kako bi se dogovorio nastavak sednice.

„SPS je zatražio pauzu jer je vrlo važna tačka a ja nisam lično imao ubeđenje da postoji skupštinska većina koja bi izglasala ova urbаnistička akta. SPS je bio u punom kapacitetu, svih 9 odbornika je tu, ali određen broj odbornika SNS nije bio u sali, što postaje pomalo simptomatično. Podsetiću, slično se dogodilo kada se izglasavao budžet glasovima SPS je izglasan budžet. Nismo hteli da dozvolimo da se budžet ne izglasala, ali pitamo sada šta se dešava, zbog čega veliki broj odbornika SNS ne prisustvuje skupštini. Posle izbora dogovor je bio da budemo deo skupštinske većine i zamoljeni smo da glasamo za sve predloge SNS. I mi smo glasali iako nismo potpisali koalicioni sporazum jer poštujemo dogovor. Sada vidimo da nemaju 44 odbornika, što znači da neki drugi odnosi postoje, i tražimo odgovor šta se dešava, a to je pitanje za SNS“ rekao je Stojanović novinarima tokom pauze, piše smederevski portal.

U Skupštini grada Smedereva, od ukupno 70 odbornika, SNS ima 44, od kojih su dva člana SPO i jedan PUPS, SPS ima 9, DS 4 (prvobitno 5, pa je u međuvremenu jedan postao samostalni), ZZS 3, DJB 5, DSS/Dveri 4.

NASTAVLJENO I IZGLASANO

Sednica je nastavljena u toku dana i vrlo brzo završena.

Sve to se desilo posle konsultacija odborničkih grupa SNS-a i SPS-a, koje su inicirali socijalisti. Na njihovu inicijativu je i došlo do prekida sednice, nakon što su procenili da bi bez njihovih odbornika vladajućoj SNS nedostajao kvorum ili većina za donošenje odluka.

Naprednjačkih odbornika na skupštini je tokom održavanja sednice bilo manje od 30, a inače imaju 44 odbornika.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije