Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 02. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

"Ispao" dalekovod

Oko 20.50 časova čitav Požarevac je ostao bez struje na 6 minuta.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, razlog je prolazni kvar na dalekovodu koji napaja trafostanicu kod Ćirikovca.

Požarevac se snabdeva strujom sa samo jedne trafo stanice 110/35/10 kV.

Izgradnja još jednog visokonaponskog trafoa „Požarevac 2“ ranije je najavljena za početak druge decenije XXI veka.

uto

20.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:38

Tupsoni

Svuda u svetu nestaje voda zbog pucanja cevi, nestaje grejanje iz istog ili sličnog razloga a normalno nestaje i struja bilo zbog dotrajale opreme ili više sile (atmosferski uslovi), preopterećenje itd.
Ovde se radi o nekvalifikovanim "omladincima" koji sebe vide kao navodne spasioce energetskog sektora. Jadno i bedno!

Odgovori
uto

20.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:30

Re: Inženjeri

Postavio si nesuvislo pitanje, čitaj glupo! Pa šta očekuješ da radiš ako nestane struja? Čekaš da dođe, šta bi inače radio? Normalno je da struja svuda nestaje bilo zbog planiranih, remontnih aktivnosti ili više sile, prenaponi izazvani udarom groma, atmosferskim pražnjenjem ili uticaj vetra, snega ili leda.
Japanci vrlo često ostaju bez struje, normalno jer se nalaze na trustnom području, zemljotresi su vrlo česti. Veruješ li da je strašna havarija u Fokušimi manje zlo od bombe na Hirošimu? Misliš li da su tada jadni imali struju?
Umesto što stvarno pišete gluposti, komentarišite ono za šta ste stručni, podsećate na Karleušu, pevaljku, koja ne zna da peva ali se razume u medicinu? Zagovara da se deca ne vakcinišu, navodno zbog autizma kao neželjenog dejstva. Bože nas sačuvaj, došlo je vreme da uličari bolje znaju od onih koji su se po 5-6 godina školovali

Odgovori
uto

20.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:20

Re: lepo

Suština tvog nezadovoljstva je u ljubomori na veće plate u Eps-u, ispad od 6 min. je naravno za svakog normalnog prihvatljiv!
Nije u redu da tako bezobrazno vređaš radnike Eps-a, pritom nemaš pojma ni u čijoj je nadležnosti prenos električne energije. Taj posao oko podešavanja zaštite rade fakultetski obrazovani inženjeri i imaju internacionalno iskustvo. To znači da isti posao rade i u inostranstvu za firme koje ih angažuju, ispada da si neznalica, neobrazovan i parazit jedino ti.

Odgovori
pon

19.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 22:02

Re: lepo

Tako mali Đokica zamišlja da na majstorskom nivou reši složene probleme mreža i dalekovoda. Za početak potraži na net-u obkašnjenje za distantne zaštite dalekovoda , čisto da shvatiš koliki si "duduk". :)

Odgovori
pon

19.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:55

Re: ispao mi novcanik

U Kanadi, daleko bogatijoj i razvijenijoj zemlji, gradovi ostaju i po nedelju dana bez el. snabdevanja zbog ispada dalekovoda.
Plaćamo ono što potrošimo a ne koliko smo mogli da potrošimo, "ispad novčanika"ti nije ama baš nikakav razložan argument.

Odgovori
pon

19.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:49

Re: lepo

Ti jado ne umeš ni da izbrojiš koliko žica ima na dalekovodu :)
Kada bi išta iz struke znao,naravno da ne bi lupetao, problematika prevazilazi tvoje intelektualne kapacitete. To te i navodi na misli o parazitima, prost bi sve da uprosti!!!

Odgovori
pon

19.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:45

Re: 10km od elektrane

Hi, hi, hi, baš si me nasmejao! Ti misliš da ako si blizu elektrane ne treba nikada da ostaneš bez struje i da struju dobijaš baš iz te elektrane?
Prika, elektrotehnički fakultet u Bgd-u je prestižan i priznat u svetu, ne možeš ti tako neobrazovan da dovodiš u pitanje nečiju stručnost.
Objašnjenje:
Mreža EPS- je prstenasto povezana, nebitno je da li si blizu Kostolca,Obrenovca ili Pajmbukovice. Dalekovodi se štite zaštitnim uređajima, oni baš i služe da isključe dalekovod u slučaju kvara, inače došlo bi do ozbiljnih havarija. Postoje mnogobrojni uzroci kvarova, te pojave se dešavaju svuda u svetu, svakako ni kod nas ne može biti različito.
Zbog ispada dalekovoda ne može da nastane šteta na uređajima, jednostavno ti pojma ni o čemu nemaš!

Odgovori
pon

19.02.

2018.

JAPANAC [neregistrovani] u 18:06

Inženjeri

Pitao ja japanskog inzenjera jednom prilikom: ,,Sta da radimo sa masinom ako nestane struja?"
On me začuđeno pogleda i reče: ,,Ne znam. Kada smo projektovali masinu nismo razmisljali o tome jer kod nas u Japanu nije nestala struja od kada nam Ameri bacili atomske bombe."

Odgovori
sre

14.02.

2018.

anunonunimus [neregistrovani] u 21:02

10km od elektrane

na 10 km od elektrane nama nestaje struja najčešće u srbiji, crkavaju elektronski uređaji, dokle god tu rade nestručni ljudi napretka ne može biti

Odgovori
sre

14.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:30

ispao mi novcanik

Sta ako dodjem u elektrodistribuciju i kazem da mi je ispao novcanik, da trenutno ne mogu da ga nadjem, te da ne mogu da im platim usluge do daljnjeg?

Odgovori
sre

14.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:05

lepo

Eps radi sopstveno restrukturiranje,otpusta majstore i inzenjere uz otpremnine od 25000 evra.Ostaju paraziti sa njihovim sindikatom koji to sve odobrava.Razlog je prost,obezvrediti ga i prodati ga.Tri zice na dalekovodu imaju i non stop ispadaju.Nema ko da popravlja uzeli majstori pare cisto da se zna

Odgovori
uto

13.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:54

Незнање

Друга деценија XXI века ће се, још мало, па окончати (2011-2020), тако да је тај "термин" за изградњу још једног трафоа одавно прошао. Пре ће бити да је изградња најављена за почетак треће деценије овог века. Ако вам се новинар не разуме у декаде, нека лепо напише годину, а не да јавно показује своје незнање.

Odgovori
uto

13.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:17

mrak

sve je isto samo njega nema,idemo jace zesce dublje

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije