Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2018. Beograd

Izvor: Danas

Ispraviće nelogičnosti u pravilniku o ocenjivanju

Ocene iz građanskog vaspitanja u osnovnoj i srednjoj školi biće usaglašene u pravilnicima o ocenjivanju koji se trenutno rade, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu prosvete.


Time bi trebalo da se promeni višegodišnja praksa u školama po kojoj se građansko vaspitanje u osnovnoj i srednjoj školi ocenjuje po različitim skalama, dok za drugi obavezan izborni predmet veronauku važi jedinstven kriterijum.

Građansko vaspitanje u osnovnoj i verska nastava u osnovnoj i srednjoj školi se opisno ocenjuju na osnovu trostepene skale – ističe se, dobar i zadovoljava. Međutim, za ocenjivanje srednjoškolaca koji idu na građansko postoje samo dve opisne ocene – veoma uspešan i uspešan. O ovoj neusaglašenosti list Danas je pisao još pre nekoliko godina, ali ona nije ispravljena, a na nju su nam ponovo skrenuli pažnju nastavnici iz škola pred kraj prvog polugodišta.

Kako nam je tada nezvanično objašnjeno u Ministarstvu, nelogičnost se pojavila jer je prilikom izmena Pravilnika o ocenjivanju u srednjem obrazovanju prepisano rešenje iz prethodnog pravilnika, a nije se vodilo računa da se taj dokument usaglasi sa ranije donetim Pravilnikom o ocenjivanju u osnovnom obrazovanju.

sub

10.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:54

Fizicko vaspitanje

Proverite vi sistem ocenjivanja Fizickog vaspitavanja u Medicinskoj skoli u Pozarevcu.Problem je kompleksan,naime deca jurcaju po snegu,kisi,suncu vetru 3 nedeljno u Halu sportova i kada zavrse sa casom trkom nazad u skolu.Zamislite skola nema salu.A onda deca onako izbezumljena od profesorke dobijaju dvojke i trojke.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije