Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: Tanjug

Uskoro Nacionalni program za prevenciju gojaznosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas pokretanje Nacionalnog programa za prevenciju gojaznosti - jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog doba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas pokretanje Nacionalnog programa za prevenciju gojaznosti - jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog doba.

Program pokreću Ministarstvo zdravlja i prehrambena industrija, a podržaće je Koka-kola sistem u Srbiji. Program će biti usmeren prvenstveno prema deci.

Koka-kola sistem u Srbiji danas je posetio ministar zdravlja i razgovarao sa mendžmentom o postojećim, ali i budućim zajedničkim projektima.

"Prevencija gojaznosti istovremeno je i prevencija dijabetesa (šećerne bolesti). Procene su da će u narednom periodu biti na stotine miliona više obolelih u svetu od dijabetesa tipa 2, ako se ne krene sa prevencijom i ne bude vodilo računa o ishrani i fizičkim aktivnostima", rekao je Lončar.

On je naglasio da će zajedničkom akcijom pokušati da uđu u sve školu, jer je cilj da se deca usvoje zdrave stilove života.

Kampanja pod nazivom "Teži ravnoteži" imaće za cilj da kroz informativno-edukativne aktivnosti sa potrošačima doprinese usvajanju zdravih načina ponašanja građana, koji se odnose na ishranu i fizičku aktivnost.

Generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija Aleksandar Ružević naglasio je da da su posebno ponosni na projekte koje realizuju poslednjih nekoliko godina sa Ministarstvom zdravlja kao što su Banka humanog mleka i Škola roditeljstva.

Više informacija moćete pročitati OVDE.

ned

11.02.

2018.

Мики Рубироза [neregistrovani] u 01:00

Орвел

Треба смањити плате и пензије поново за 10% - и гојазности неће бити. Цоца-цола је то!
Да ови оду, а да се они не врате.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije