Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Što veći budžet, to manje novca za javni interes

Do sada su tri lokalne samouprave u Braničevskom okrugu raspisala konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa. Činjenica je da što je budžet opštine veći, to se manje izdvaja za javni interes u medijima. Opredeljeni Iznosi su višetruko niži od 2 odsto godišnjih budžeta, za šta se javno zalaže Udruženje novinara Srbije.

Tako je Požarevac u nedavno raspisanom konkursu izdvojio 3.420.000 dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa. Ukupni bužet Požarevca u 2018.godini je oko 5 milijardi dinara, što je jedva 0,07 odsto za medije, ne računajući novac koji se na druge načine dodeljuje.

Kada bi Požarevac novac za medije isključivo dodeljivao za javni interes u visini 2 odsto budžeta, medijima bi pripalo ukupno 102 miliona dinara!

 

U opštini Petrovac na Mlavi, konkurs za medije je raspisan za iznos od 5 miliona dinara. To je skoro 1,5 put više od Požarevca, s tim što je budžet Petrovca oko 960 miliona dinara. U jednom budžetu Požarevca je 5 petrovačkih. Kada bi Petrovac izdvajao 2 odsto, a ne 0,5 kao sada, na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja medijima bi trebalo da pripadne 19,3 miliona dinara.

 

Među ove tri opštine, Žagubica ima najniži budžet, ali najviše novca izdvaja na konkursu za medije, čak 6 miliona dinara, što je 1,2 odsto budžeta. Žagubica za tri četvrtine više novca izdvaja za javni interes nego Požarevac, a kada bi medijima preko konkursa pripalo 2 odsto budžeta, Žagica bi dodeljivala 9,7 miliona.

 

sub

10.02.

2018.

Leka [neregistrovani] u 11:49

A sport ?

Zar nije javni interes, da se spase jedan od najlepših sportskih kompleksa u Srbiji, iznad autobuske stanice ?
Zar se nemože ustupiti drugo zemljište vojci u zamenu za ovo na kome je kompleks teniskih terena i parka, koje vojska uskoro, na osnovu sudske odluke preuzima? Ili da grad otkupi od vojske, i ovako ima pravo preče kupovine u slučaju da vojska hoće da proda.

Odgovori
pet

09.02.

2018.

Borislav [neregistrovani] u 18:25

android

Za bahato i osiono ponasanje ove vlasti krivi su sami mediji. Najveci broj novinara se ponasa kao pudlice prema vlasti, a posebno prema gradknacelniku.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije