Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 02. 2018. Žagubica

Izvor: SO Žagubica

Rad službe lokalne poreske administracije

Služba lokalne poreske administracije u Opštinskoj upravi Žagubica, pri odeljenju za finansije i budžet počela je sa radom 2009. godine, a bavi se administracijom lokalnih Javnih prihoda, poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, lokalnih komunalnih taksi i naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine.

O radu u protekloj godini izmirenim i neizmirenim dugovanjima obveznika govorila je Ljiljana Nikolić, šef službe lokalne poreske administracije, gde je istakla da poreski obveznici u što kraćem roku izmire svoja dugovanja.

Prosečna cena nepokretnosti po kvadratnom metru po zonama na osnovu koje se vrši utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu, utvrđena je Odlukom Opštinskog veća novembra meseca prošle godine i ostaje ista kao i 2017. godine:

„Iznos na rešenju je isti, a povećanja poreza tokom ove godine neće biti. Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu je 15. februar, a iznos prve rate je isti kao i iznos poslednje rate za 2017. godinu. Rok za podnošenje poreskih prijava je 31. mart“, istakla je Ljiljana Nikolić.

Kako ne bi došlo do eventualnih problema prilikom izdavanja i dobijanja potvrda i uverenja potrebnih za ostvarivanje prava na kredit, subvencije u poljoprivredi , povraćaj PDV –a i ostala prava, poreski obveznici svoja zaduženja mogu proveriti svakog radnog dana od 7 - 15 sati u kancelariji broj 19 u zgradi Opštinske uprave.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije