Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 02. 2018. Petrovac na Mlavi

Izvor: SO Petrovac na Mlavi

Najavljeni novi projekti

Na konferenciji za medije na kojoj su se obratili predsednik opštine Duško Nedinić i direktor Opšte bolnice „Petrovac na Mlavi“ dr Branko Lukić, najavljeni su novi veliki projekti koji će se realizovati u narednom periodu.

Prvo se medijima obratio Nedinić koji je nakon nekoliko sastanaka u Vladi Republike Srbije i razgovora sa izvršnim direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Stojisavljevićem uspeo da ugovori izgradnju obilaznice oko Petrovca na Mlavi i izgradnju potpuno novoga mosta u samom gradu. Podsećamo da je postojeći most kod „Solitera“ zbog jako lošeg stanja u kojem se nalazi od pre 2 meseca zabranjen za teški saobraćaj.

Ugovorenom dinamikom radova prvo će se pristupiti sa izgradnjom obilaznice oko grada koja bi bila alternativna obilaznica kako bi se teški saobraćaj preusmerio do završetka izgradnje novog mosta preko Mlave na mestu postojećeg mosta. Nedinić je najavio da će se buduća obilaznica prostirati od Kamenova do Zabrđa u dužini od 3050 metara, a po svim parametrima moći će da zadovolji potrebe tranzitnog i teškog saobraćaja u potpunosti jer na toj deonici već postoji novoizgrađeni most čija je nosivost do 60 tona. Osim što će rasteretiti teški saobraćaj u samom gradu, obilaznica će povezati i dva regionalna puta, sela Kamenovo i Zabrđe kao i ostala susedna sela čime će se umnogome vremenski interval putovanja ka određenim odredištima umanjiti.

Planirano je da nova obilaznica bude izgrađena do juna tekuće godine dok će novi most biti izgrađen tokom 2019. godine. Vrednost buduće saobraćajnice procenjena je na više od 70 miliona dinara.

Nakon obraćanja predsednika opštine, medijima se obratio i direktor Opšte bolnice koji je iskazao zadovoljstvo jer je ugovorena rekonstrukcija bolničkog kompleksa Doma zdravlja i Opšte bolnice sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Vrednost kompletnih radova procenjuje se na više od 5 miliona evra a rekonstrukcija će se odvijati etapno u 3 faze.

 U prvoj fazi uradiće se spoljno uređenje, rekonstrukcija krovova, fasada, postavljanje nove stolarije, parterno uređenje dvorišta kao i nova zgrada vešernice. U drugoj fazi izgradiće se nova toplana na biomacu koja će imati kapacitete da greje ne samo bolnički kompleks već i veći deo grada koji je smešten na levoj obali Mlave.

 Na kraju će se u trećoj fazi pristupiti unutrašnjem uređenju bolničkih objekata. Realizacija svih radova na rekonstrukciji predviđena je u naredne 3 godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije