Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Više od decenije osobe sa invaliditetom čekaju uslugu dnevnog centra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 02. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Više od decenije osobe sa invaliditetom čekaju uslugu dnevnog centra

Odraslim osobama sa invaliditetom potrebna je usluga dnevnog boravka posle 30. godine. O ovome se govori već duže vreme.

 

Jedan od  zadataka udruženja “Veritas” je i proširenje usluge dnevnog boravka za starije od 30 godina o kome se govori se već duže vreme.

Predsednica ovog udruženja , Jasmina Turudić ranije je najavila da se u ovoj godini planira obezbeđivanje prostora za obavljanje delatnosti dnevnog centra za odrasle osobe sa invaliditetom, te se nada da će za godinu, dve imati prostor u kome će se obavljati ova usluga.

"Pošto se projekat radi u partnerstvu sa centrom za socijalni rad, za sada se u popodnevnim satima koristi prostor centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. To je privremeno rešenje, ali nadam se da ćemo istrajati u celoj akciji i realizovati pravo na uslugu dnevnog boravka za odrasle", dodaje Turudić.

Dogovor sa osnivačem je da oni koji su upisani u centar za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju  nakon 30. godine ostanu na boravku  do osnivanja centra za odrasle. Ukoliko se ovo pitanje ne reši nastaće problem kod upisa novih korisnika.

 Član gradskog veća Dejan Krstić rekao je da će se u ovoj godini “uložiti napor da dnevni boravak dobije i prostor za starije osobe sa invaliditetom. 

Podsetimo, jedan od prostor od oko 150 kvadrata koji se nalazi uz centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju zadovoljio bi potrebe za proširenjem centra. Socijalnom strategijom grada Požarevca iz 2008. godine predviđeno je da se opremi novi centar, međutim usled finansijskih nemogućnosti plan nije sproveden. Nadajmo se da će lokalne vlasti imati dovoljno sluha i da će preduzeti konkretne korake kako mnoge porodice ne bi ostale bez značajne podrške koju trenutno imaju.

 

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije