Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 02. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: Boom93, mojasrbija.rs

Vaučeri za odmor u Srbiji i ove godine

Ministarstvo turizma najavilo je da će i u 2018. godini gradjanima biti omogoćeno korišćenje vaučera za odmor u Srbiji.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja  korisnik može jednom u toku kalendarkse godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučer se može koristiti na teritoriji Republike Srbije, izuzimajući teritoriju gradova

Beograda i Novog Sada (izuzeće se ne odnosi na zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima u skladu sa Zakonom o turizmu, a koje se nalaze na teritoriji ovih gradova).

Po završetku korišćenja usluga smeštaja ugostitelj je u obavezi da korisniku izda fiskalni isečak za pružene usluge . Fiskalni isečak mora da sadrži sve elemente propisane Zakonom o fiskalnim kasama, kao i iznos boravišne takse, njenog oslobađanja od plaćanja ili umanjenja na način propisan Zakonom o turizmu.

Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Vaučer se može koristiti zaključno sa 20. novembra 2018. godine.

U Braničevskom okrugu prošle godine 18 ugostitelja se odlučilo da omogući gostima letovanje uz vaučere vlade Srbije. U Velikom Gradištu 16 ugostitelja se odlučilo da pruži gostima letovanje uz vaučere. Takođe u Petrovcu na Mlavi i Golubcu po jedan ugostitelj je pruža ovu uslugu.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije