Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 05. 2011.

Autor: 1

100 godina vrtića

Dečji vrtić u Požarevcu obeležava 100 godina od osnivanja predškolske ustanove u gradu.

Centru za kulturu još danas se održava manifestacija „Ulica otvorenog" srca u kojoj su izloženi ukrasni predmeti koje su izradila deca iz vrtića.

Danas je održana svečana akademija na kojoj je predsednik skupštine Miomir Ilić rekao da je grad prihvatio obavezu da pomogne ustanovi izgradnjom novog vrtića kojim će se proširiti kapaciteti.

100 godina od prvog vrtića u Požarevcu više od 400 dece je prekobrojno za upis u celodnevni boravak.

Novi vrtić koji bi zadovoljio potrebe za 150 dece najavljuje se već duže vreme. Trebalo bi da bude izgrađen u Drvarskoj ulici u Burjanu. Iako su postojale najave da bi zgrada trebalo da bude završena ove godine, gradonačelnik je ranije rekao da očekuje tek početak grubih radova.

Završna manifestacija proslave 100 godina vrtića, balonijada održaće se u sredu od 16 sati na glavnom gradskom trgu u Požarevcu. Centar grada biće zatvoren za saobraćaj od 15 do 22 časa.

sre

18.05.

2011.

Komentatorka [neregistrovani] u 12:26

Nema naslova

Velika sramota za Požarevac da ne može da zbrine svu decu koja čekaju na vrtić. Na žalost i za decu je potrebna veza i bez nje ne mogu biti upisani bez obzira što ispunjavate sve kriterijume. Primaju se deca a da im roditelji i ne rade, ili se primaju a deca posle ne idu u vrtić. To govori o našem mentalitetu koji je navikao da i za odlazak u javni wc traži vezu. Da li je to pomodarstvo, ili baš tako mora, neznam. Problem je višeslojan i stalno se vrtimo u krug. Mi smo navikli da podmazujemo, uvek ima onih koji traže da budu podmazani i tako u krug. Čitam da su kante za smeće, doduše ukrasne, plaćene preko sedam miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine. Pa napravite fond i za zaštitu dece, pa onda izgradite neki novi vrtić, napravite igralište za decu, klizalište, zabavni park.... Al, džaba pričamo kad nema ko da čuje.

Odgovori
sre

18.05.

2011.

veca [neregistrovani] u 12:21

100

jako losa organizacija ovakvog jubileja.Kao da se sve odigrava negde u tajnosti, ni na jednom vrticu nema nikakvog obelezja, a 100god. nije mala stvar.Bar je od papira moglo nesto da se stavi i obelezi,pa neka i oni koji su slucajni prolaznici to vide,a ja znam jer mi dete ide skraceno u vrtic,a za balonijadu jer kumino je dete predskolac.Pa lepo je da to vide i ona deca koja ne idu u vrtic. Bilbord u gradu je vec sutradan skinut. Mislim da je trebalo malo bolje obeleziti ovako nesto!

Odgovori
uto

17.05.

2011.

sasa [neregistrovani] u 17:43

laz

kao i svake godine pred izbore najlepsa obecanja preko ledja dece kakva sramota! a ta ista deca neznaju u gradu da pronadju tobogan razloga je dva,prvi je sto neznaju sta je to a drugi nema ga nigde pa to govori koliko vam je stalo za najmladju populaciju

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije