Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 02. 2018. Smederevo

Izvor: Beta

Pevanjem sakuplja novac za operaciju očiju

Prvi registrovani ulični muzičar u Smederevu je Slobodan Todorović (47) iz sela Skobalj, koji je na ulici počeo da peva kada je oslepeo.

On se nadao da će prikupiti novac za operaciju očiju.

Ipak, iako nastupa svakog vedrog dana u Smederevu, nije sakupio sredstva potrebna za operaciju.

"Imam dovoljan repertoar da pevam od jutra i celu noć do narednog jutra. Mogu da pevam od jutra do večeri, nikome ne tražim ni dinar. Nisam došao u Smederevo da prosim, već da pevam, da ljude razveselim", kazao je Todorović.

On je agenciji Beta ispričao da kada je počeo da peva nadao se da će tako zaraditi za operaciju, što je shvatio da je nemoguće.

Rekao je da nije zdravstveno osiguran, nema radni staž, nema socijalnu pomoć, nema penziju, nema drugog pratioca osim pomenuta tri člana porodice.

"Ima dobrih ljudi. Zaradim da preživim dan sa mojom porodicom", rekao je Todorović, koji svakog sunčanog dana dolazi u Smederevo sa gitarom, maloletnim sinom Zlatanom ili maloletnom kćerkom Anastasijom, a ponekad sa suprugom kao vodičem.

Slobodan Todorović svira gitaru od devete godine kada su ga baba i deda upisali u Nemačkoj u muzičku školu.

Živi u selu Skobalj kod Smedereva.

"Sad pevam uz gitaru, ali ja nisam pevač, nego muzičar. Ljudi vole način na koji pevam, razumeju me, ali vid mi se nikada neće vratiti. Postoji šansa samo ako operišem oči. Shvatio sam da ne mogu da skupim potreban novac. Pevam svakog vedrog dana od 10 do 14 sati", kazao je Todorović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije