Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 02. 2018. Kostolac

Izvor: EPS Energija

Dalјinsko upravlјanje – budućnost rudarstva

Najnoviji trendovi i savremena dostignuća u dijagnostici i održavanju opreme, kao i softverska rešenja za praćenje i kontrolu opreme, predstavlјeni su stručnjacima ogranaka RB „Kolubara“ i „TE-KO Kostolac“ na osmom stručnom skupu „Savremene tendencije u razvoju i primeni rudarske mehanizacije“.

Skup je održan u organizaciji Uprave za proizvodnju uglјa JP EPS i kompanije „Tejkom“, zastupnika japanske firme „Komacu“. Na placu kompanije „Tejkom“ inženjeri EPS-a mogli su da vide „Komacu“ mašine D155, D51 i PC350.

Slobodan Mitrović, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje uglјa, istakao je značaj održavanja skupova na kojima stručnjaci EPS-a mogu da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i pravcima razvoja tehnologija.

- Kompanijama koje se bave proizvodnjom pomoćne mehanizacije treba dati priliku da predstave svoj proizvodni program, a posebno dostignuća u oblasti dalјinskog upravlјanja. Kao odgovorna kompanija, „Elektroprivreda Srbije“ će znati da izabere onu mehanizaciju koja će svojim kvalitetom, eksploatacionim karakteristikama i primenom novih tehnologija u komunikaciji i upravlјanju moći da zadovolјi potrebe EPS-a – istakao je Mitrović.

Kompaniju „Komacu“ predstavili su Dragoslav Milčić, direktor prodaje u „Tejkomu“ i Džim Venerus, generalni menadžer za evropsko tržište. Oni su govorili o stanju na tržištu, planovima za budućnost kompanije i hibridnim opcijama u razvoju opreme pomoćne mehanizacije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije