Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 02. 2018. Beograd, Požarevac

Izvor: Večernje novosti

Rešenje nedoumica na jednom mestu

Privredna komora Srbije je od 1. februara uvela Bukvar poslovanja - novu uslugu namenjenu početnicima u biznisu.

- Bukvar poslovanja predstavlja besplatnu podršku svima koji planiraju da započnu sopstveni biznis, ali i mikro, malim i srednjim preduzećima koja se suočavaju sa nedoumicama u svakodnevnom poslovanju - objašnjava Nataša Kecman, rukovodilac Centra za pružanje usluga, servise i pakete proizvoda Privredne komore Srbije.

U Bukvaru, stručnjaci Komore su obezbedili kratke i jasne smernice za najčešća pitanja početnika - kako osnovati privredni subjekt, gde se može konkurisati za finansijsku podršku, kako se zasniva radni odnos, šta predstavljaju i kako se obračunavaju porez na dobit, PDV, doprinosi za obavezno socijalno osiguranje... Privredni rečnik će pomoći u razumevanju terminologije, a poseban deo je namenjen pojašnjenju pitanja u vezi sa standardizacijom i zaštitom životne sredine.

- Izuzetno važan segment Bukvara čini deo sa informacijama potrebnim za plasman proizvoda i usluga - bilo kroz učešće u javnim nabavkama u Srbiji, odnosno međunarodnim tenderima, bilo kroz oglašavanje u bazama Privredne komore Srbije - navodi Nataša Kecman. - Raznovrsne informacije o svim privrednim delatnostima, razvrstane prema sektorima industrije, poljoprivrede i usluga, olakšavaju odlučivanje i smanjuju rizik poslovanja.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije