Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Vidojković: "Blokada sa ovom knjigom je konačno probijena"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 02. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Vidojković: "Blokada sa ovom knjigom je konačno probijena"

Pisac, novinar i muzičar, Marko Vidojković predstaviće svoj najnoviji roman “E baš vam hvala” u Požarevcu.


U svom novom romanu “E baš vam hvala”, Marko Vidojković piše o paralelnoj stvarnosti u kojoj Jugoslavija još uvek postoji i u kojoj cveta samoupravljački sistem. Ovo satirično-akciono SF delo je 12 nedelja uzastopno bilo prvo na top listama.

Vidojković se odazvao pozivu  Udružena “Jasno i glasno” iz Požarevca, a kako je rekao za Boom 93 ovo mu je prva promocija u našem gradu.

“Ovo mi je prva promocija ikada u životu u Požarevcu, što je dobar znak, jer kad su izlazile “Kandže” i “Sve crvenkape su iste” niko me nije zvao, niti pokušavao da mi organizuje promociju. Ovog puta to je udruženje “Jasno i glasno” koje mi je organizovalo promociju u “Galeriji”. To je inicijativa, kao i obično kada je reč o ovoj knjizi, inicijativa nekoliko pojedinaca koji su zainteresovani da me dovedu u svoj grad i uspeli smo vrlo lako da se dogovorimo.”

Vidojković kaže da se promocije knjige uglavnom organizuju od strane nevladinih organizacija i lokalnih pabova, pojedinaca, tako da blokada u kojoj se nalazi već godinama “sa ovom knjigom je konačno probijena”.

“Mislim da tome doprinosi i što je knjiga 12 nedelja uzastopno bila prva na top listama, tako da ako neće komercijalno, onda se građani sami organizuju”, ističe  Vidojković.

Marko Vidojković je objavio romane „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkape su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“.

Marko Vidojković predstaviće svoj novi roman “E baš vam hvala” u kafe-u “Galerija” u Požarevcu, u subotu, 3. februara, od 19 sati.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije