Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 02. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Usluga ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju

Udruženje “Veritas” nastaviće pilotiranje usluge ličnog pratioca, u trajanju od šest meseci, odnosno od januara do juna meseca.

 

Pilotiranje usluge ličnog pratioca u trajanju od šest meseci nastaviće da sprovodi udruženje “Veritas” koje se jedino prijavilo na konkurs koji je raspisao Grad Požarevac. Za projekat “Lični pratilac deteta-put ka socijalnoj uključenosti” biće obezbeđeno blizu 7,5 miliona dinara za honorare 26 ličnih pratilaca, stručnih saradnika, prevoz, troškove mesečne karte, sanitarni pregled za lične pratioce angažovane u vrtićima.

Usluga ličnih pratilaca počela je da se sprovodi od septembra prošle godine, kada su Udruženju za negovanje zdravih stilova života “Veritas” Požarevac dodeljena sredstva od oko 2 miliona dinara za realizaciju usluge. Sredstva su bila namenjena za obuku kandidata i stručnih lica za realizaciju usluga i praćenje aktivnosti. Obuku po programu autora iz Ivanjice “Lični pratilac deteta Korak po korak” završilo je 24 kandidata.

Svrha angažovanja ličnog pratioca je pružanje detetu odgovarajuće individualne praktične podrške radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije