Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 01. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: ZZJZ, Boom 93

Zabranjene posete bolnici

Zabranjena je poseta pacijentima u opštoj bolnici Požarevac zbog povećanog broja obolelih od respiratornih infekcija.

 

Usled povećanog broja prijema pacijenata sa respiratornim infekcijama, koji su iz primarne zdravstvene zaštite upućeni na lečenje u Opštu bolnicu Požarevac, uvedena je zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima požarevačke bolnice.

Načelnica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Vera Joković Kostić potvrdila je  za Boom 93 da su posete bolnici zabranjenje dok traje opasnost od povećanog broja obolelih od akutnih respiratornih infekcija i oboljenja slična gripu kao i epidemijskog javljanja zaraznih bolesti, a u cilju prevencije i kontrole širenja virusnih zaraznih respiratornih infekcija.

Prema izveštaju o kretanju zaraznih i parazitarnih bolesti od početka 2018. godine do sada, dominira grupa respiratornih zaraznih bolesti i u okviru te grupe vodeći je grip sa brojem obolelih osoba.

Iz zbirne prijave oboljenja slična gripu ili grip u sezoni 2017/2018. za treću izveštajnu nedelju, registrovano je ukupno 738 obolelih; najveći broj obolelih se beleži u starosnoj grupi od 5-14 godina sa 191 obolelom osobom.

U prethodnoj nedelji izolovan je virus gripa tipa B kod dvoje dece uzrasta od 2 i 6 godina. To su dve prve potvrde virusa gripa na teritoriji grada Požarevca.

Na teritoriji Podunavskog okruga ukupan broj obolelih od oboljenja slična gripu ili grip u sezoni 2017/2018. je 78, sa najviše obolelih u starosnoj grupi od 30-64 godine, 30 obolelih osoba.

Na teritoriji Podunavskog okruga prijavljena je epidemija morbila sa 20 laboratorijski potvrđenih slučajeva, dok na teritoriji Braničevskog okruga nema malih boginja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije