Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 05. 2011.

Autor: 1

Otvorene prostorije Kluba za mlade

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić otvorio je danas kancelariju sociorehabilitacionog kluba za mlade u Požarevcu.

Ova socijalna usluga namenjena maloletnicima sa asocijalnim ponašanjem i mladima u sukobu sa zakonom, a u Požarevcu se pruža od 2009.godine. Do sada je kroz rad kluba prošlo 66 maloletnih osoba, od kojih je svega troje ponovo napravilo prekršajno ili krivično delo.

Uslugu koja se do sada vršila u prostorijama Centra za socijalni rad pruža Udruženje gradjana „Šansa", a rad kluba u potpunosti finansira lokalna samouprava koja je ustupila poslovni prostor.

Ministar Ljajić istakao je značaj ove vrste rada sa maloletnim licima i naveo da je u 2010.godini registrovano 24.000 maloletnika sa asocijalnim ponašanjem i 3.497 krivičnih dela u koja su prekršioci maloletna lica.

Klub za mlade sarađuje sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i policijom koji evidentiraju prestupnike, a sa decom po grupama rade socijalni radnici, pedagozi i psiholozi. Prostorije se nalaze u ulici Veljka Dugoševića u Požarevcu.

pon

16.05.

2011.

Ta Fari [neregistrovani] u 16:58

Bravo!

toliko..

Odgovori
pon

16.05.

2011.

Pedagog [neregistrovani] u 15:52

Dobra vest!

Predlazem da odmah pocnete sa ovim klincima koji su u petak imali saobracajku. Pod dejstvom alkohola i 120 na sat. Jedan decak je poginuo, a ostali sa traumom za ceo zivot. Zasto policija ne preduzme nesto, jer tu jure kao blesavi. Postavite lezece policajce. Samo bogu hvala, sto nije bilo jos nastradalih, jer tu roditelji dovode decu na treninge. U to vreme se i jedan broj ljudi rekreira na hipodromu. Uzas! Predlazem i da se utvrdi da li su za vreme tradicionalnog krosa klincima sluzili alkohol u ozloglasenoj kafani na hipodromu (mozda bas i tim decacima koji su bili u autu).

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije