Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 01. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Gradonačelnik dopisom pozvao privrednike na saradnju

Gradonačelnik je ponovo pozvao privrednike da na dijalog i zajedničke aktivnosti na oživljavanju privrede u Požarevcu.

Nakon prošlonedeljnog obilaska dve požarevačke firme i posete gradlištu na kome niče ritejl park, Bane Spasović se javnosti obratio u formi dopisa u kome poziva privrednike da se uključe u akciju „Privreda bez granica“.

Pomenuta akcija osmišljena je tako da svake nedelje do kraja godine predstavnici grada obilaze mala i srednja preduzeća u Požarevcu, razgovaraju o problemima i potrebama koje imaju u poslovanju.

U dopisu koji je potpisao, gradonačelnik je napisao kako želi da čuje probleme privrednika i sugestije za već postojeće odluke koje su vezane za privredu i o predloge za njihovo poboljšanje i korigovanje.

Spasović je naveo i kako je grad prošle godine načinio ključni korak u stvaranju uslova za podsticaj privredi, donošenjem Programa lokalnog ekonomskog razvoja, gde je ponudio privrednicima da apliciraju za podsticaje iz lokalnog budžeta.

Iako je u prvoj godini programa zabeležen slab odziv lokalnih privrednika za podsticaje koji su ukupno iznosili 17 miliona dinara, ove godine je odvojeno i više novca – 20 miliona dinara.

Gradonačelnik piše da će kroz novi program znatno veći broj preduzetnika biti u mogućnosti da dobije bespovratna sredstva za pokretanje i proširenje proizvodnje, zapošljavanje novih radnika, podršku za dobijanje sertifikata ili uvođenje novih tehnologija.

Grad Požarevac je doneo „Odluku o pogodnostima i olakšicama“ piše u dokumentu koji je prosleđen medijima i dodaje da se time daje mogućnost umanjenja ili oslobađanja obaveze plaćanja doprinosa, taksi i naknada u nadležnosti grada.

U dopisu je između ostalog navedeno i kako je želja kabineta gradonačelnika i gradske uprave da Požarevac postane povoljno poslovno okruženje sa optimalnim uslovima za razvoj privrede.

Dopis je potpisan sa datumom 18.januar, a medijima je informativna služba grada dokument prosledila danas.

Nije obelodanjeno koga bi predstavnici Spasovićevog kabineta trebalo da obiđu ove nedelje i razgovaraju o poslovanju.

 

sre

24.01.

2018.

Zoro [neregistrovani] u 12:19

hej haj brigade

A da zamoli te privrednike da više ne jure ljude u Nacionalnu Agenciju za Zapošljavenje.

Odgovori
pon

22.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:41

zakljucak

E ako posle ovog dopisa ne krene privreda bice kriva opozicija.

Odgovori
pon

22.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:58

Joj

2000 hiljade za gospodina

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije