Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 01. 2018. Beograd, Požarevac

Autor: J. Antelj, I. Albunović Izvor: Politika

Raskid ugovora sa operaterom košta

Kada klijent zaključi ugovor na dve godine, a želi da ga raskine posle dva meseca, operater zahteva da plati i preostalih 18 meseci iako mu uslugu nije isporučio, tvrde u „Efektivi”

Potrošačka organizacija „Efektiva” upozorila je da bi u narednoj godini nadležni trebalo ozbiljnije da se pozabave ugovorima koje operateri mobilne telefonije zaključuju sa klijentima. Najveći broj žalbi ovoj organizaciji u 2017. godini odnosilo se upravo na ove usluge zbog čega je „Efektiva” izdvojila nekoliko najčešćih primera kršenja propisa prilikom ugovaranja ovih usluga.

Kao primer navode slučaj kada potrošač koji je zaključio ugovor na dve godine, zbog neodgovarajućeg kvaliteta usluge želi da ga raskine posle šest meseci. Operater, međutim, po raskidu ugovora traži, pod pretnjom prinudne naplate, da mu potrošač plati za preostalih 18 meseci – kao da ugovor nikada nije raskinut i kao da se usluga i dalje pruža. To jest, očekuje da dobije od potrošača sve ono što bi dobio da je ugovor ostao na snazi.

Više informacija možete pročitati OVDE.

čet

04.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:18

Bezobrazluk

Imao sam isti problem pre oko dve godine i znam dosta ljudi koji su imali problema sa raskidom ugovora. Još uvek se ništa nije promenilo.

Uzeo sam sledeći paket - TV, internet i telefon. Međutim, 6 meseci mi televizor nije radio kako treba, tj. slika je štucala non-stop.
Provajder je naveo da paket sadrži 20Mbit internet + 6Mbit za TV. U realnosti je 20Mbit Internet - 6Mbit TV (minus 6Mbit za svaki dodatni TV). Još mi je internet radio na 4Mbit, a slika na TV-u se sa vremena na vreme zamrzne. Tehnička podrška je totalno beskorisna. Čeka se 2 sata na odgovor operatera a onda te preusmeravaju sa jednog operatera na drugog. Tehnička služba dođe posle nedelju dana da pregleda opremu ili uopšte ne dođe.
Na kraju mi nisu naplatili za jedan mesec zbog tehničkih problema (iako sam više od pola godine imao problema), ali ugovor nikako nije mogao da se raskine bez obzira što sam pisao žalbe i zahteve za raskid ugovora.
Kada je istekao ugovor, oni su još uvek slali račune iako sam vratio opremu i predao svu potrebnu dokumentaciju. Jedva sam izašao na kraj sa njima i više u moju kuću neće da ulaze. Nikad.
Ja sam samo jedna žrtva prevara koju rade provajderi.
Ovo što se kod nas dešava nema nigde u svetu. Korisnik ne može da raskine ugovor, tj. može ali onda mora da plaća kao da i dalje koristi usluge. Lopovska firma i lopovska posla monopolističke firme.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije