Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 01. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ovo su cene koje će plaćati vlasnici stanova

U Požarevcu bi tokom januara trebalo da na snagu stupi odluka o minimalnom iznosu koji će vlasnici stanova i poslovnog prostora u stambenim zajednicama izdvajati za održavanje zajedničkih prostorija i naknade za profesionalne upravnike. Ovi iznosi su utvrđeni samo za one zgrade, odnosno zajednice u kojima će prinudno biti postavljeni upravnici.

Tako će u Požarevcu vlasnici stanova i lokala plaćati od 3 do 7 dinara mesečno po kvadratnom metru za investiciono održavanje zajedničkih delova zgrada. Ovi iznosi su određeni u zavisnosti od starosti objekta.

Iznos tekućeg održavanja je unificiran i iznosi 310 dinara mininimalno.

Minimalni iznos za upravnika u zavisnosti od broja posebnih delova zgrade (stanova ili lokala) je od  210 do 290 dinara. Ovde su cene određene u zavisnosti od broja stanova i lokala.

Jedan od osnovnih kriterijuma za utvrđivanje minimalnog iznosa na ime izdavanja za investiciono i tekuće održavanje zajedničkih delova zgrada i minimalnog iznosa za prinudno postavljenog upravnika je prosečna neto zarada jedinice lokalne samouprave za prethodnu godinu. Po podacima Republičkog zavoda za statistik, za Grad Požarevac neto zarada u 2016.godini je iznosila 52.374 dinara.

Odluka je u skupštini Požarevca usvojena krajem 2017.godine.

Registracija stambenih zajednica u Požarevcu završava se 1.marta 2018.godine. Do 25.decembra 2017.godine u Požarevcu su registrovane 22 stambene zajednice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije