Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 12. 2017. Požarevac

Autor: 2 Izvor: Politika

Novo ročište za "Gošu" zakazano 9. januara

Privredni apelacioni sud ukinuo je rešenje Privrednog suda u Požarevcu o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, piše današnja Politika.

Apelacioni sud je odlučio po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika Goše u vreme otvaranja stečajnog postupka, koji je naveo da su rešenjem o stečaju povređene odredbe parničnog postupka.

"Odluku je sud doneo iz proceduralnih razloga. Žalbu su uložili i radnici, ali kako nisu priložili dokumenta da imaju status poverilaca u odnosu na stečajnog dužnika, sud ju je odbio, ali je usvojio žalbu tadašnjeg direktora", rekao je za Politiku Miloljub Milić, bivši radnik Goše.

Privredni sud u Požarevcu zakazao je novo ročište za 9. januar iduće godine kada će postupak razmatranja stečajnih razloga biti ponovljen. Taj sud je 27. decembra doneo rešenje o merama obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja stečajnog dužnika.

Stečaj u Goši uveden je 16. novembra, a pokrenula ga je beogradska firma AA Kapital konsalting zbog potraživanja 400.000 evra.

Goša je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS Trnava koja je svoja potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS Zvolen kad je tu fabriku prodala kiparskom Lisnartu. Firma AA Konsalting kapital kupila je ta potraživanja od ŽOS Zvolena.

Goša je pre stečaja zapošljavala oko 300 radnika, koji su štrajkovali nekoliko meseci zbog neisplaćenih zarada i njihova potraživanja su u proseku iznosila 600.000-700.000 dinara po radniku.

sub

30.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:30

prozor

samo gledajte kroz prozor i nema sekiracije

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije