Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 12. 2017. Požarevac

Izvor: Policijska uprava Požarevac

Oštetili "TE-KO" Kostolac za više od 30 miliona dinara

Pripadnici Policijske uprave Požarevac uhapsili su Z.S. (49), bivše odgovorno lice površinskih kopova "Drmno", i još dve osobe zbog osnova sumnje da je počinili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Pored Z.S. uhapšen je i odgovorno lice autotransportnog preduzeća "Stevanović" M.S. (46), kao i rukovodilac u toj firmi J.S. (33). Podneta je i krivična prijava u redovnom postupku protiv bivšeg rukovodioca PK "Drmno", zaposlenog u autotransportnom preduzeću "Stevanović" i protiv pomoćnika odgovornog lica  u PD "TE-KO" Kostolac.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2015. i 2016. godine u postupku javne nabavke usluga, za angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dela unutrašnjeg odlagališta kopa "Drmno", najpre vršili neosnovanu izmenu konkursne dokumentacije i uvećali potrebno angažovanje, da bi po zaključenju ugovora sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih.

Navedene nezakonite aktivnosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od stranog nadzornog organa. Na taj način osumnjičeni su oštetili "TE-KO" Kostolac za više od 30 miliona dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

pet

29.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:54

zatvor

bice u zatvoru do Nove Godine

Odgovori
pet

29.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:33

i sta sad

pa nece znati sta da rade njima

Odgovori
pet

29.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:05

Hrabro

Jos cemo im morati platiti odstetu zbog uznemiravanja

Odgovori
pet

29.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:47

Smehoteka

Pa ove godine je zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja u Kostolcu hapseno skoro na svakih mesec dana.Normalno nikome nije nista konfiskovano niti je neko osudjen.Zao mi je policije i ostalih istraznih organa sto se uopste brukaju i zloupotrebljavaju.Hapse nevine ljude

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije