Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 10. 2010.

Organizovano protiv narkotika i rizičnog ponašanja

Gradska opština Kostolac danas je organizovala tribinu o bolestima zavisnosti sa naglaskom na problem sintetičkih droga i zavisnosti od interneta.

Jedan od govornika na tribini, profesor dr Ivan Dimitrijević sa Medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da je u novije vreme sve veća upotreba sintetičkih droga koje su jeftine i dostupne mladima, kao i da je primetno da postoji ne mali broj mladih koji slobodne vreme uglavnom provode na internetu.

On je najvio naglasio da će u Kostolcu, u narednom periodu biti organizovane aktivnosti, koje će uključiti sve bitne institucije društva u cilju suzbijanja bolesti zavisnosti preko edukacije mladih o štetnosti droga i rizičnih ponašanja.

„Kroz istraživanja u narednom periodu dobićemo vrlo preciznu sliku o informisanosti kod mladih, načinima i nivou  upotrebe substanci, uključenosti u neke druge oblike zavisnosti. Nakon takve ankete znaćemo na koji način da pristupimo sticanju i podizanju znanja.  Evropska unija i svetska organizacija ukazuju da je sticanje znanja najjači pojedinačni faktor koji mlade odvraća od određenih rizičnih ponašanja", naveo je Dimitrijević.

U kostolačkim školama do kraja godine trebalo bi da se sprovede anketa medju ucenicima koja bi trebalo da pokaže stepen informisanosti, rasprostranjenost i nivo upotrebe narkotika i skolonosti ka rizičnom ponašanju, nakon čega se očekuju konkretne aktivnosti na nivou lokalne zajednice, kazao je Dimitrijević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije