Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 12. 2017. Petrovac na Mlavi

Izvor: SO Petrovac na Mlavi

Otvorena izložba „Lica sa osmehom – Izviđači“

U okviru obeležavanja 65. godina Odreda izviđača „Mlava“ i 14 godina rada Galerije Zavičajnog muzeja u Petrovcu na Mlavi, svečano je otvorena izložba „Lica sa osmehom – IZVIĐAČI“.

S obzirom da je Odred izviđača „Mlava“ najstarija nevladina organizacija sa kojom Zavičajni muzej ostvaruje više nego uspešnu saradnju u poslednjih 10 godina, ideja da upravo izložba o petrovačkim skautima obeleži godišnjicu rada Galerije petrovačkog muzeja više je nego opravdana.

Izložbu čini preko 70 dokumentarnih fotografija koje prikazuje aktivnosti Odreda izviđača „Mlava“ u poslednje 22 godine, otkad je izviđaštvo u Petrovcu na Mlavi obnovljeno. Autor fotografija je Aleksandar Janković, jedan od inicijatora obnavljanja OI „Mlava“, dugogodišnji starešina OI„Mlava“, najverniji aktivista i logistička podrška petrovačkih izviđača, koji je pored svega ostalog, dvadeset godina beležio foto-aparatom sve aktivnosti petrovačkih izviđača, od događaja na letnjim i zimskim taborima, na Tresti i u Ždrelu, preko savladavanja skautskih veština izviđača i planinki, edukativnih igara pčelica i poletaraca, avanture skautskog života – pripreme hrane, pravljenja logora i logorske vatre i snalaženja u prirodi, do kreativnih radionica i programa, i iznad svega druženja.

Izložbu su otvorili Žaklina Perić, direktorka Zavičajnog muzeja, Sanja Stjepanović, starešina OI „Mlava“ i član Starešinstva Saveza izviđača Srbije i Aleksandar Janoković, autor fotografija i sekretar OI „Mlava“. Autor postavke izložbe je Milica Ilić, kustos petrovačkog muzeja. Izložba traje do 15. januara 2018. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije