Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 12. 2017. Veliko Gradište

Izvor: SO Veliko Gradište

Desetoro roditelja primilo pomoć za bebe

U svečanoj sali Skupštine opštine je upriličen prijem za deset žena koje su u prethodnom periodu dobile prinovu. Jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu dodeljene su roditeljima koji su rođenjem deteta ostvarili pravo na pomoć, utvređeno Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište.

Opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, i treće i naredno po 25.000 dinara. Pored toga, nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Takođe, nabavljena su autosedišta za bebe, a JKP “Dunav Veliko Gradište“ obezbedilo je i besplatan parking koji roditelji mogu koristiti do prvog rođendana svoga deteta.

Predsednik opštine, Dragan Milić, čestitao je roditeljima četvoro dečaka i šestoro devojčica na prinovi, poželevši njima i njihovoj deci sve najbolje u novoj godini, uz obećanje da će opština i dalje dodeljivati ovaj vid pomoći kako bi pomogla mladim porodicama.

Nagrade su, zajedno sa predsednikom, roditeljima uručili direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, direktorka JPK “Dunav“, Ljubica Mitić, i zamenik predsednika, Slađan Marković.

Pomoć su primila četiri roditelja za prvo i šestoro za drugo dete dok je šest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije