Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 12. 2017. Petrovac na Mlavi

Izvor: SO Petrovac na Mlavi

Veče u čast Branka Lazića

U Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi, održano je sedmo po redu „ Veče u čast Branka Lazića“ kao sećanje na ovog velikog čoveka, profesora, umetnika i književnika.

Istovremeno, to je bila i promocija njegove zbirke pesama u prozi pod nazivom „ Kolevka bola“ čiji je rukopis sačuvala kao zaostavštinu, njegova bratanica, akademik prof. dr Dragana Vasilski. O Branku kao čoveku govorila je Dragana Vasilski, a o pesmama u knjizi – Siniša Ristić.

Budući da je Branko bio veliki ljubitelj i poštovalac pisane reči, ovo veče bilo je posvećeno autorima koji do sada nisu objavljivali i to je bila prilika da se predstave izborom iz svog književnog opusa. Tako su se za ovu priliku, izborom iz dela predstavili Violeta Milivojević i Saša i Radica Čupić.

Direktorka biblioteke naglasila je da će u budućem periodu akcenat u radu Biblioteke biti predstavljanje neafirmisanih umetnika, a potenciraće se i rad sa mladima. Branko je dugi niz godina radio u školi i to je nešto što bi i Branka sigurno radovalo – naglasila je direktorka.

Nema komentara.

Ostavi komentar