Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 12. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Zaključen ugovor za uređenje dvorišta vrtića

Radove na uređenju dva vrtića vršiće požarevačko građevinsko preduzeće “Partenon”. Ova firma je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci, raspisanoj po drugi put.

 

 

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” Požarevac zaključila je ugovor sa firmom “Partenon”, koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci. Posao je ugovoren za skoro 2,7miliona dinara. Razlika procenjene i ugovorene vrednosti je 741 dinar. Prvi pokušaj da se nađe izvođač je propao, jer se niko nije javio na .javnu nabavku.

Inače, u konkursnoj dokumentaciji prema opisu radova za vrtić “Bambi” planirana  je ugradnja najmanje dva tobogana, dveju penjalica i kako je navedeno “neko provlačenje u okviru rekvizita –velika plastična cev”.

Vrtić "Pčelica" trebalo bi da dobije drvene ogradice i skrivalice, tartan podloge, betonske klupe, drveni podijuma.

Inače,  vrtić Bambi skoro dve godine nema uređeno dvorište. Sprave za decu su uklonjene, jer nisu bile bezbedne. Na zavidnom nivou nisu ni ostala dvorišta po vrtićima u gradu, rekviziti nisu menjani nekoliko decenija, a nisu imala ni sertifikate o bezbednosti. To je sad jedan od uslova, mora biti izrađeno i sertifikovano od strane ovlašćenog sertifikacionog tela u skladu sa SRPS EN 1176 standardom. Ovaj deo standarda EN 1176 utvrđuje opšte bezbednosne zahteve za potrebne površine i opremu za javna dečja igrališta.

Podsetimo, poznato je da Grad Požarevac nije uspeo da dobije 10 kompleta igrališta donacijom koja je još pre oko godinu dana ugovorena sa jednim privatnikom iz Crne Gore. Kako saznajemo igrališta su bila namenjena za dvorišta požarevačkih vrtića, ali do isporuke nikada nije došlo.

Promenom finansijskih planova ranije ove godine u planu javnih nabavki vrtića dodat je projekat preuređenja dvorišta Bambija i Pčelice.

uto

26.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:49

brže,jače,bolje!

Auuu,ubi nas neizvesnost...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije