Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 12. 2017. Beograd, Požarevac

Izvor: Beta

Od Nove godine sve poreske prijave u elektronskom obliku

Od 1. januara 2018. godine elektronski će moći da se podnese još šest poreskih prijava čime će biti zaokružen ciklus prevođenja "papirnih formi" poreskih prijava u elektronski oblik, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Poreski obveznici će za sve prihode koje administrira Poreska uprava moći posredstvom portala ePorezi da podnesu elektronske poreske prijave.

Poreska uprava je istakla da je ove godine znatno unapredila elektronsko poslovanje i uvela nove elektronske servise za podnošenje poreskih prijava. Izrađena je i nova korisnička aplikacija za pristup portalu ePorezi, a prošireni su i tehnički kapaciteti informacionog sistema Poreske uprave.

U saopštenju se podseća da je prema izveštaju Svetske banke o plaćanju poreza "Paying taxes" za 2018. godinu, Srbija ocenjena kao najbolja u regionu istočne Evrope i centralne Azije. Kriterijumi koji su vrednovani u izveštaju odnose se na procese administriranja poreza, koji su značajno unapređeni uvođenjem novih tehnologija i razvojem elektronskih sistema za podnošenje poreskih prijava i plaćanje poreza u Srbiji.

Od januara do kraja novembra ove godine podneto je oko 5,5 miliona elektronskih poreskih prijava i 1,9 miliona zahteva za upit stanja na poreskim računima. Mesečno se, u proseku podnese oko 490.000 elektronskih poreskih prijava odnosno 171.781 zahtev za upit stanja.

Poreska uprava je navela da planira i izdavanje četiri vrste poreskih uverenja u elektronskom obliku, čime će se značajno smanjiti troškovi, kao i vreme za dobijanje poreskog uverenja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije